Udsæt ikke bare. Få det til at gøre arbejdet for dig i stedet.

0
Udsæt ikke bare.  Få det til at gøre arbejdet for dig i stedet.

Jeg har altid brugt udsættelse som et kraftværktøj. Jeg bruger det for eksempel som motivation til at gøre rent i huset. Alt jeg skal gøre er at begynde at skrive, og vasketøjet vil på magisk vis klare sig selv.

Hvilket bringer os til emnet produktiv udsættelse (det vil fremover blive kendt som PP, hee hee). Kan vi rent faktisk udnytte vores dovne tendenser til at få mere gjort? Eller gør det os mere skade end gavn?

Lad os finde ud af det.

De forskellige udsættelser

Jeg ved, at du allerede ved, hvad udsættelse er. Det kræver trods alt kun at være menneske for at vide, hvordan det er at udskyde sit vigtige arbejde.

Du kender øvelsen: har en opgave at udføre, vælg at se alle 10 sæsoner af Venner i stedet gå i panik en dag før din deadline, færdig. Det er typisk udsættelse. Intet nyt der.

Så er der PP: du har et stort projekt på vej, men du vælger at organisere din sokkeskuffe, alfabetisere dit krydderiskab eller, i mit tilfælde, hakke grøntsager til forberedelse (hey, det er terapeutisk). Så går du i panik en dag før deadline, og resten er ret ens.

Sikker på, du udsætter stadig arbejdet med PP, men de erstattede opgaver er ikke dårlige efter nogen standarder. Det gælder især, når du sammenligner dem med at falde ned i YouTube-kaninhullet eller vindueshopping på Amazon.

Lyder PP super godt for dig lige nu? Måske har du endelig fundet en begrundelse for alt det arbejde, du har undgået. Og måske vil du opgradere fra en lille PP til en stor.

Nå, ikke så hurtigt. Lad mig præsentere dig for fordele og ulemper, så du kan komme til en mere informeret beslutning.

Con #1: Du kan ikke være til stede

Jeg elsker husrengøringsjoken. Faktisk elsker jeg den hestebankende trop at skrive og udsætte. Har du brug for at gøre huset rent for gæster, der kommer forbi? Bare skriv en roman. Ha ha. Så sjovt. Indtil jeg indser, at jeg kan ikke gøre rent i huset, medmindre jeg skriver.

Plus, det dræber også min evne til at leve i nuet. Jeg ville love mig selv, at jeg ville skrive et kapitel og så ende med at støvsuge tæppet, alt imens jeg tænker på det arbejde, jeg endnu ikke har lavet.

Den eneste måde, jeg kan være til stede på, er ved at gøre præcis det, jeg skal. Og hvis jeg hele tiden tugter mig selv for ikke at holde mit eget ord, hvad skal der så være af mit selvbillede?

Det fjerner også dyb tænkning, for du kan ikke komme i flow, når du blot skimmer overfladen af ​​dit arbejde.

Derudover er opmærksomhedsrester en ting, og at dele din opmærksomhed mellem to opgaver i en time betyder ikke, at du får udført en times arbejde. Du skal også medregne spildet. Og jo mere du skifter mellem opgaver, jo mere tid taber du til udsættelsesguderne.

Con #2: Du bliver bedre til at udsætte

Tro det eller ej, at udsætte er ikke en færdighed, der er værd at fejre.

Men vi kunne blive så gode til det, at vi ender med at blive bedre til at lade som om, vi arbejder end rent faktisk at arbejde. Derfor er det at have kompetence til at undgå en forbandelse, du ikke ønsker at blive hængende med.

Hvordan ved jeg? Fordi jeg skynder mig dette indlæg ud i dag, timer før det formodes at blive offentliggjort. Dette på trods af at jeg har haft en hel uge til at skrive. Hvad gjorde jeg med al den tid? Jeg ved ikke. Tørrede gulvet, tror jeg.

Plus, når du bliver bedre til at erstatte det faktiske arbejde med ad hoc-opgaver, vil du have en tendens til at være den person, der stinker på alle fag, og ingen mester.

Con #3: Angst bliver en regelmæssig gæst

Hvad sker der, når du har en afventende opgave, som du konstant ignorerer? Din samvittighed begynder at miste troen på dig. Forlæng vanen, og du kan meget vel fastholde cyklussen af ​​angst og lavt selvværd.

For lad os se det i øjnene. Du kan have et pænt skrivebord og en organiseret krydderihylde, men det betyder ikke noget, hvis din roman forbliver en opgave i otte år.

Nogle af vores mål kan være vilkårlige. Og det kan virke selvforkælende at jagte dem. Men når du først har sat dig et mål, vil du har for i det mindste at prøve at nå det. Ellers vil din samvittighed minde dig om, hvor lidt du kan stole på dig selv, og en dreng er i tvivl om dig selv.

Pro #1: Du kommer til at redde de dårlige dage

For uanset hvor meget du har udskudt, kan du altid have en backup-opgave, som du har lavet for dagen.

Ja, du har måske ikke indgivet skat, men det føles dejligt at læne sig tilbage til et rent hjem. Eller du har måske ikke trænet, men du fik i det mindste gjort indkøbene, ikke?

Vi er mennesker, og vi kan ikke operere på samme niveau hver dag (hvilket jeg i øvrigt diskuterer i dette indlæg, hvordan vi kan optimere både gode og dårlige faser i livet). Så det er dejligt i det mindste at have udskudt en opgave, man kan være stolt af.

Kombiner det med metoden til at leve dine dage i kvadranter, og du vil altid finde en måde at forbedre din dag på. Alt sammen takket være din PP.

Pro #2: Det er en god måde at bygge rutine på

Jeg spytter så meget spil om at gøre rent i huset, at man skulle tro, jeg er en disciplineret hjemmegående. Nix. Jeg skriver bare meget.

Det er hvad Atomiske vaner forfatter James Clear kalder vanestabling. Det involverer at anvende en ny vane oven på en etableret.

Nu ved jeg, at han ikke mente, at jeg skulle aflive udtrykket på denne måde, og han vil nok ikke tolerere dette, men det er sådan, jeg opbygger nye vaner. Jeg tilføjer bare mine nye vaner til, når jeg udsætter, og det gør jeg trække tiden ud. En masse. For pokker, jeg har lige åbnet en ny fane for at søge efter kokkeknive, mens jeg skrev dette afsnit.

Alligevel, hvis du er en stor procrastinator som jeg er, kan du i det mindste bruge din PP til at opbygge en ny vane, du har tænkt dig. Og hvis du opdager, at din nye vane er mere udsættelsesværdig, så yay! I det mindste vil din første opgave nu virke mindre smertefuld.

Pro #3: Du kan nå din dagløber

Selvom dine erstatningsopgaver ikke virkelig er dine livsmål, er det stadig spændende at stable gevinster i din dag. Der er bare noget magisk ved at få tingene gjort, før alle andre vågner.

Jeg har fundet ud af, at jeg genererer mere momentum, når jeg starter med små ting. Som at lægge opvasken tilbage i skuffen eller tørre mit badeværelsesspejl af.

Disse opgaver kan virke trivielle, men vi fungerer ikke i et vakuum, og nogle gange skal der bare et lille skub til at få produktiviteten i gang.

På de dage jeg virkelig ikke har lyst til at træne, vil jeg sige til mig selv, at jeg bare skal lave 15 minutters lette øvelser. Og jeg vil ikke engang presse mig selv til at svede. Det, der ofte resulterer, er en hel times træning, med den ekstra energi til at klare resten af ​​min dag.

Det er ofte de ting, jeg laver uden for at skrive, der får mig til rent faktisk at skrive.

Pas på faldgruben ved travlt arbejde

På bagsiden af ​​PP har du travlt arbejde: handlingen med at tackle tilsyneladende produktive opgaver, som kun gør dit liv travlere, ikke bedre.

Det svarer til at fortære selvforbedringsindlæg uden egentlig at handle. Eller børste tænder sytten gange om dagen. Selvfølgelig kan opgaverne i sig selv være gode for dig, men det betyder ikke, at mere altid er bedre.

Andre mindre indlysende, men lumske former for travlt arbejde omfatter at udføre admin-opgaver, der kunne automatiseres, påtage sig uvæsentligt papirarbejde eller oprette møder bare for at virke produktive.

Min åbenbaring med travlt arbejde kom til mig i min tid som tekstforfatter for en teknisk skole. Man har typisk forskellige hatte på, når man arbejder i en startup, og en af ​​mine var at undertekste videoer.

Jeg brugte timer hver dag på at tro, at jeg bidrog til virksomheden, kun for at få min chef til at fortælle mig, at jeg skulle fokusere på de 80 %, der betød noget. Det var dengang, jeg lærte, hvor nemt det var at antage, at jeg var produktiv, bare fordi jeg havde travlt.

Brug din PP

Nogle gange er handling meget bedre end at teoretisere den perfekte løsning. En lille smule af wabi-sabi aldrig skadet nogen, trods alt.

Pointen, jeg vil fremhæve, er dette: Lad dig ikke rive med af metoden. Du kan bruge PP til at snyde dig selv til handling, eller du kan ende med at spilde tid på travlt arbejde.

Men hvis du husker at være opmærksom på, hvorfor du gør, som du gør, vil du være gylden.

Det er nok derfor jeg nåede at afslutte dette indlæg. Fordi jeg endelig besluttede at stoppe med at spille med min PP.


Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du kan finde nye måder at spille med din PP på. Du får også en gratis guide til, hvordan du får dit WordPress-publikum til at vokse gennem kunsten at kommentere. Tilmeld dig fællesskabet i dag!

lignende indlæg

Leave a Reply