Skal du redigere, mens du skriver?

0
Skal du redigere, mens du skriver?

Skal du redigere, mens du skriver? Det er et spørgsmål, som enhver forfatter må stille, og der er ikke noget fast svar. Det er virkelig en personlig præference – du bør gøre det, der fungerer bedst for dig.

Nogle forfattere redigerer, mens de skriver, mens andre redigerer, efter de har skrevet det første udkast.

Alle forfattere er redaktører

Du behøver ikke at være en perfekt redaktør, men du kan ikke regne med, at andre vil rette alle dine fejl og gøre din skrivning bedre – det skal du selv gøre. Du kan redigere, når du skriver, og du kan redigere, efter du har skrevet, eller du kan lave en blanding af begge. Bare sørg for at gøre det.

Jeg redigerer mens jeg skriver

Det kunne bare være den måde, min hjerne fungerer på, og arten af ​​min personlige psykologiske make-up, men jeg redigerer stort, mens jeg klikker på tasterne. Jeg stopper midt i sætningen for at bruge et bedre ord, tilføje en sætning eller stramme en sætning. Jeg stopper for at tilføje noget fem afsnit tilbage. Jeg stopper for at blande afsnit eller tilføje noget til min disposition. Jeg vil endda stoppe for at rette en tastefejl (faktisk stopper jeg næsten altid for at rette en tastefejl).

Hvorfor? Jeg gør det, fordi jeg er bekymret for, at jeg måske ikke fanger den fejl ved en senere gennemlæsning, eller fordi jeg måske ikke husker det bedre ord eller den sætning eller sætning.

Det virker for mig.

Vælg dine bedste freelance skrivenicher …

Freelanceskribentnicher: Find dit speciale.  Gode ​​freelance skrivenicher giver mere succes til din karriere.  Lær, hvordan du identificerer og vælger de bedste for dig.Med mit korte og kraftfulde selv-guidede kursus, der forklarer:

7 aspekter af dit liv der kan føre til lukrative freelance skrivenicher
– Hvordan undersøg en potentiel freelance skriveniche for levedygtighed
– 9 måder at øge din ekspertise
– Og meget mere

Detaljer her

Og jeg redigerer efter jeg har skrevet

Jeg giver altid alt en anden gennemlæsning, selvom det bare er en hurtig e-mail eller et Facebook-opslag. Til mit professionelle freelance-skriveri og til mine indlæg her og på mine andre blogs læser jeg grundigt, redigerer efter behov, efterfulgt af mindst én gennemgang mere, selvom det er hurtigt.

Din holdning: Redigerer du, mens du skriver?

Hvad med dig? Redigerer du, mens du skriver, eller går du tilbage og gør det senere, eller laver du et mix som mig?

Tjen godt skabende læseplanindhold

Writing College Textbook Supplements er en e-bog for læseplanskribenter/-udviklere: markedsføring, plus oprettelse af spørgsmål, forelæsningsoversigter, instruktørmanualer.Lær hvordan du:

  • Forbered dit CV og prøvemateriale
  • Find redaktører, der er ivrige efter at ansætte dig
  • Land den første pensumudviklingsopgave

Få detaljer om oprettelse:

  • Test- og quizspørgsmål
  • Foredragsoversigt
  • Instruktør guider
  • Studerende studievejledninger
  • Og meget mere

Mere info her

lignende indlæg

Leave a Reply