Sådan genforhandles en freelance-skrivefrist

0
Sådan genforhandles en freelance-skrivefrist

Hvis du bliver i freelance-skribenten længe nok, bliver du til sidst nødt til at genforhandle en deadline med din redaktør.

Uanset om du er freelanceskribent eller bogforfatter, eller du arbejder for en anden, er det dårligt at gå glip af en arbejdsdeadline. Jeg er stolt af at overholde eller overgå deadlines, og jeg bruger det som et godt salgsargument for at få freelance skriveprojekter.

Men livet sker. Du kan komme for sent af en række årsager: sygdom, familienødsituationer, undervurdering af den tid, der er involveret i at fuldføre projektet, dårlig tidsstyring, udsættelse og i min historie her – at påtage dig for mange projekter kombineret med en klients skiftende tidsplan.

Hvorfor jeg gik glip af min freelance skrivedeadline

Som mange af jer ved, er min primære freelance-skrive-niche at skrive tillæg til college-lærebøger – forelæsningsoversigter, testspørgsmål, studerendes studievejledninger og lignende.

For et stykke tid tilbage scorede jeg en velbetalt og meget interessant freelance skriveopgave for en nonprofit organisation, der lavede en instruktionsvejledning. Jeg stillede testspørgsmål, en lærermanual og nøglebegrebsdefinitioner til rådighed.

Nu her er aftalen: de oprettede guiden kapitel for kapitel, og så gjorde jeg hvad jeg kunne med hvert nyt afsluttet kapitel.

Problemet: de kom bagud med deres udgivelsesplan, og da jeg ikke vidste, hvornår jeg ville få mere materiale fra dem, tog jeg imod andre projekter – og så var de pludselig klar med flere nye kapitler på én gang. Hvad der allerede var en meget travl arbejdsplan begyndte at se direkte vanskelig ud.

Hvad skal man gøre?

Genforhandle en frist for freelanceskrivning: Du skal spørge

Vi havde allerede udarbejdet et sæt deadlines, men det havde jeg sagt ja til, da jeg troede, at jeg ville få de nye kapitler tidligere, når jeg havde mere tid til at arbejde på dem.

Så jeg ringede til min kontakt i organisationen for at forklare min situation. Inden jeg kunne begynde, undskyldte hun mig for forsinkelserne i at få mig materialet og spurgte, hvordan hun kunne imødekomme mig. Jeg spurgte så, om vi kunne genforhandle tidsfristerne, og hvornår hun skulle have alt arbejdet færdigt. Derfra lavede vi en ny tidsplan, en som strakte arbejdet ud over en længere periode og fungerede godt for os begge.

Puha! Du har hørt ordsproget “Spørg efter hvad du vil have”? Det var det rigtige tidspunkt og den rigtige situation til at gøre netop det.

Del dine historier om genforhandling af freelance skrivedeadlines

Hvordan har du håndteret genforhandling af deadlines? Hvad er dit bedste råd? Din værste gyserhistorie?

lignende indlæg

Leave a Reply