Sådan får du mest muligt ud af hver dag (selv de dårlige)

0
Sådan får du mest muligt ud af hver dag (selv de dårlige)

Så livet har fundet det passende at velsigne mig med nogle gode forandringer i livet, hvor en særlig omvæltning er en ny karrierebane.

Men det betyder også mindre tid til min blog og romaner – især til at stirre ud af vinduet og overveje de næste sætninger i min historie.

I disse dage er det bare bam-bam-bam. Har du en blog idé? Slå de få afsnit ud, når som helst jeg kan. En ny plotretning? Sæt det på papir først og tænk over det senere.

Hvor er det dejligt at kunne have fri i weekendenvil jeg tro. Så kan jeg virkelig gøre, hvad jeg vil.

Det er dog en farlig måde at tænke på. For du ved, hvad der plejer at ske, når du begynder at glæde dig til weekenderne? Dine hverdage holder op med at have betydning. Men det er ikke målet i livet. Hovedmålet er at finde mening i hver dag.

Så her er jeg og venter ikke længere på at indkassere mit livs obligationer. Jeg vælger i stedet at være tilfreds med min mentale banksaldo, uanset tallet. Men hvordan?

Motion er konge

Dette er ikke til forhandling. Ikke fordi jeg er til hustle-kultur eller har ambitioner om at være en fitfluencer. I stedet er det fordi en endorfin sindstilstand gør det verdslige mere interessant, alt imens det reducerer alvoren af ​​mit livs problemer.

Den version af mig, der forsøger at tackle dagen uden først at tage min endorfinrustning på, er en smerte at være i nærheden af. Der er ingen måde, jeg kan yde min dag retfærdighed uden først at være i den rigtige tankegang. Og bevægelse hjælper på det.

Også at være fysisk øger min chance for at være fysisk. En opadgående spiral, om man vil.

Så uanset om det er en dag med ryg-til-ryg-fotoshoots eller en begivenhedsløs weekend, vil jeg stadig finde tid til en form for fysisk arbejde. Det er at vælge at træne, uanset hvad der kommer min vej, bare for at jeg bedre kan se det, der kommer min vej.

Der er altid tid til mental bedring

David Goggins kalder dette sine ‘mentale hjælpestationer’. I løbet af sin dag – og hans dage er fyldt til randen – vil han finde små øjeblikke til at komme sig efter sine opslidende træningspas, som når han spiser eller bader. Og hvis Goggins kan finde pauser i sin tid, hvorfor kan en gennemsnitlig Joe som mig så ikke gøre det samme?

Jeg har fundet tilflugtssted på min timelange pendling, især under kofanger-til-kofanger-trafik. Ja, jeg vil meget hellere være hjemme end fast i min bil, men at være alene (og have en undskyldning for at gøre det) er et ret terapeutisk tidspunkt på dagen.

Det er her, jeg kan tænke på mit forfatterskab, min fremtid og de planer, jeg ønsker at anvende i mit liv. Intet andet tidspunkt på dagen giver mulighed for en så stille og lang fordybelse, som når jeg kører på arbejde.

Plus, selv hvis livet skulle skrue op for intensitetsknappen, vil jeg stadig have det ret godt. Jeg er ikke fanget i et krigshærget land, og jeg er heller ikke krigsfange. I den forstand vil jeg altid har friheden til at finde mine egne mentale hjælpestationer, uanset hvordan livet bliver.

Kærlighed er den største følelse

Ved du, hvordan folk anbefaler dig at melde dig frivilligt for at få det bedre med dig selv? Nå, som det viser sig, behøver du ikke vente, indtil du får plads i dit lokale suppekøkken. Du kan bare vælge at give din kærlighed og tid frit, lige her lige nu.

Hvordan jeg personligt gør det, er ved at hjælpe folk på arbejdet. Selvfølgelig bliver jeg betalt for at gøre det, jeg gør, men hver gang en kollega beder om hjælp, sørger jeg for at gøre alt, hvad jeg kan for at gøre deres liv bedre (det hjælper, at mine nye kollegaer er ret seje mennesker).

Nogle mennesker ser på dette som andre, der skyder deres ansvar over på dig. Jeg ser det som en positiv tilstedeværelse i verden.

Desuden har det at se mig selv som nyttigt til at dæmpe de negative tanker, jeg har en tendens til at rumme i mit sind. Så i den forstand kommer jeg langt mere til gavn end de mennesker i nød.

Vid, at dine problemer også er dine gaver

Livet bliver aldrig perfekt. Og vores stræben mod nirvana er ikke en engangsdestination, vi bare kan nå og være færdige med.

Der kommer til at være op- og nedture. Du vil sælge en novelle. Du får dit drømmejob. Du vil blive afvist i årevis. Du vil blive forskudt.

Livet ændrer sig altid. Men en ting, der forbliver konstant, er, at du stadig vil være dig. Du lever. Du trækker vejret. Og du vil møde din dag, frivilligt eller ej.

Sikker på, du kan finde på tusind måder, hvordan dit liv kunne blive bedre, men jeg tror, ​​at uanset hvor slem dagen er, vil du altid have en tendens til at gå glip af det, når en vis tid er gået. Så hvorfor ikke nyde det nu i stedet for at se længselsfuldt tilbage ti år ud i fremtiden?

Sjove ting er altid sjovere efter ofring

Selvom du måske hader at vågne op i mørke til arbejde, giver det også så meget mere mening at nippe til en kop kaffe ved solopgang.

Ja, du har måske kun en halv time til at skrive nu, sammenlignet med hele dagen før du fik børn, men det betyder kun, at du kommer til at værdsætte din skrivetid så meget mere.

Desuden er glæde en meget omskiftelig ting. Tænk på al den rekreative tid, du får i livet: Netflix, YouTube, videospil, spisning. Ville du føle dig glad, hvis du havde måneder i træk til at tære på de nævnte aktiviteter? Eller ville du have det bedre med at nyde dem efter at have fået styr på resten af ​​dit liv?

Plus – og jeg ved, jeg har sagt det før – du bliver så meget mere effektiv til enhver opgave, når du har knapt med tid. Jeg ved, at jeg skriver mere, når jeg har travlt med livet, i forhold til de tidspunkter, hvor jeg kommer til at slappe af, så meget jeg vil.

I dag er en velsignelse

Jeg gætter på, at min pointe med dette indlæg er, at dagen stadig vil gå, uanset om du kan lide det eller ej, så du kan lige så godt finde måder at gøre førstnævnte på.

Livet er trods alt ikke et spil roulette, hvor du drejer hjulet og håber, at du får det nummer, du havde satset på. I stedet er det mere et spil poker, hvor du får tildelt en hånd og stadig vælger, hvad der skal ske, på trods af dit indledende held.

Dagens ‘guruer’ vil fortælle dig, at du skal sætte pris på dagen. At være taknemmelig for, at du er i live. Jeg siger skrabe det. At være i live har sit eget sæt af problemer og bekymringer. Men ved du hvad? Det betyder ikke, at du ikke kan give livet løb for pengene.

Du kunne operere ud fra kærlighed og stræbe efter at være den bedste person, du kan være. Eller du kan være ondskabsfuld og blive trukket sparkende og skrigende til din grav, og nægte at lade dine problemer få det bedste ud af dig.

Uanset hvad, er der ingen grund til, at du ikke kan sparke røv, uanset hvilken hånd du har fået. Som jeg ser det, har du altid et valg om, hvordan du vil møde dagen.

Og hvis du vælger at smile, uanset hvad du har kastet dig over, har du allerede vundet.


Jeg skal være ærlig: Jeg vil have din e-mailadresse. Kun fordi jeg gerne vil holde kontakten, hvis denne hjemmeside går ned. Men jeg vil gøre det umagen værd med eksklusivt indhold hver fjortende dag. Derudover får du også en gratis guide til, hvordan du får din blog til at vokse.

lignende indlæg

Leave a Reply