Motivation gør ikke færdig Bøger | Jane Friedman

6
Billede: En af lamellerne bagerst på en bænk i parken bærer en plakette "Vi vil støtte hinanden i denne svære tid."
Foto af Nick FewingsUnsplash

Dagens indlæg er af Allison K Williams (@GuerillaMemoir). Slut dig til hende til den tredelte webinarserie Memoir Bootcamp, 19. okt.–nov. 2, 2022.


En forfatter, jeg arbejder med, spurgte, Skal jeg tage en anden klasse? Eller skal jeg bare gå i gang med resten af ​​min erindringsbog?

Hun kunne helt sikkert gå i gang – hun er smart, betænksom og en solid forfatter, der har taget masser af workshops og fået masser af peer-feedback. Men vil hun?

Jeg har hørt de samme spørgsmål fra andre forfattere, og jeg har stillet dem til mig selv. Vi tror, ​​vi spørger om endnu en klasse: “Behøver jeg at lære mere?” (Ja, for altid.) Men det virkelige spørgsmål er “Har jeg brug for en ekstern struktur for at skrive?”

At færdiggøre din bog handler faktisk ikke om motivation. Selvfølgelig kan du bruge tiden på at skrive, du kan skrive med intensitet, du kan brænde af behovet for at fortælle din historie. Men motivation er ikke nok.

Ud over ønsket om at skrive en bog, er vi underlagt vores kalendere – arbejde, frivilligt arbejde, fitness, husarbejde, havearbejde, omsorg for ægtefæller, forældre, børn og/eller kæledyr. Mange af os ønsker – eller endda planlægger – tid til at skrive, men vi skubber den planlagte time til side, når noget presserende (eller “haster”) opstår. Jeg er plakatbarn nummer et for Jeg skulle arbejde på min bog, men så havde en klient brug for mig-syndrom.

At betale for en klasse eller workshop, eller endda bare være ansvarlig over for en almindelig skrivegruppe, ved at vide, at andre venter på dig, føles som en fast forpligtelse på en måde, der er meget svær at honorere med motivation alene. Vores familier og venner er mere tilbøjelige til at behandle et engagement udefra med respekt. “Undskyld, jeg kan ikke, jeg har klasse,” er lettere at acceptere – og lettere at levere – end “Undskyld, jeg kan ikke, jeg planlægger at sidde ved mit skrivebord og måske nå noget at skrive, men sidste gang gik jeg fast på Facebook, så hvem ved?”

Her er de forhindringer, de fleste forfattere står over for, som motivationen måske ikke løser.

En følelse af overvældelse

At sidde ned til en tom side, eller endda en flersidet omrids, kan føles som at stå uden for det forbudte slot og lede efter døren ind. Mine ideer er smukke! Min historie er kraftfuld og overbevisende! Så…øh…hvor skal jeg starte?

Den rigtige klasse kan hjælpe dig med at identificere disse døre – og lære dig at opbygge dine egne vaner, skriveøvelser og øvelser for at få ordene til at flyde, når du sidder fast uden for muren.

Du kan ikke forestille dig målstregen

Hvor ender historien? Løser afhængighed med bedring eller med restitution og genopretning? Sorgen slutter som bekendt aldrig – så hvor er den sidste side i erindringsbogen? Hvad hvis hovedantagonisten reformerede sig, før du nåede til sidste kapitel, og nu forholdet til den karakter er helt anderledes end det, der allerede er skrevet?

At dele ideer og brainstorme med andre forfattere og dine lærere bringer løsninger på historieproblemer. Især med memoirer er nogle af mine største skrivegennembrud kommet fra en workshopleder eller deltager, der siger: “Men det ser ud til, at denne historie virkelig handler om X, ikke?” Et betroet øje udefra kan vise mig huller, jeg har overset i den dramatiske bue, hvordan jeg ikke behandler en karakter retfærdigt, eller hvor mine ord bare ikke er klare, og disse små gennembrud bringer flere ord til siden, meget mere hurtigt.

Dit publikum er sløret

Hvem har brug for dine ord, og hvor er de? Kan du nå dem gennem offentlige taler, eller publicering af essays eller ved at være til stede på sociale medier? Skal du overhovedet have en platform, eller vil historien og forfatterskabet være nok?

Mange forfattere har en vag idé om, at de gerne vil udgives traditionelt for prestigen, eller de vil hellere selvudgive, fordi det er hurtigere, men at træffe det rigtige valg kræver en klar fornemmelse af, hvem du skriver for. En skriveworkshop er et godt sted at finde ud af, hvad der sker på hver af disse veje – og overveje, om du er den rigtige person til at tage disse skridt.

Vanskeligheder ved at færdiggøre et manuskript er almindeligt. Det er almindeligt at tilskrive vores problemer udsættelse, tidsspilde eller bare ren dovenskab. Men det er ikke en personlig mangel på at føle forpligtelser over for de mennesker, du holder af, din karriere og dit liv. Det er ikke en karakterfejl at have svært ved at se målet eller sidde fast i uvished om, hvordan man når dertil.

Kan du gå i gang og færdiggøre din bog helt selv?

Jo da! Det gør mange forfattere. Men endnu flere af dem har støttesystemer, deadlines, lærere, øvelser, instruktioner og Hjælp. Hvis en workshop er uden for dit budget, så tag fat i et par andre forfattere og start et almindeligt møde med deadlines og mål. Overvej et udgivelses- eller skrivehåndværksspørgsmål hvert møde, og hvert møde undersøger og diskuterer, hvad du finder. Udvikl en rubrik til at kritisere hinandens arbejde så professionelt som muligt. Det er ikke lærerens prestige, der afslutter din bog – det er at skabe en struktur for at dukke op.

Du tænker måske ved dig selv, at – helt sikkert, som en motiveret, listeskabende, hårdtarbejdende person – har jeg ikke brug for andre mennesker til at hjælpe mig med at afslutte, og jeg behøver ikke at blæse penge på en anden klasse! Men hver gang jeg tilmelder mig for at møde op med andre, skriver jeg mere. Jeg skriver hurtigere. Og jeg skriver bedre. Opgaver, deadlines og ja, lysten til at vise mig frem, får mig til at arbejde uanset mit umiddelbare motivationsniveau. (Jeg tænker på mit ønske om at undgå forlegenhed ved at færdiggøre skrivningen som “skam-mod.”)

Hvis din bog tikker sammen, fantastisk! Bliv ved med at gøre det, du laver. Men hvis du sidder fast, er det sandsynligt, at det ikke er mangel på motivation, der holder dig tilbage. I stedet for at skubbe stolen tilbage og føle, at modløsheden genlyder gennem din krop, skal du identificere problemet: mangel på planlagt tid, svært ved at se det næste skridt eller problemer med at forestille sig målstregen. Så kom til klassen.


Notat fra Jane: Hvis du kunne lide dette indlæg, kan du slutte dig til os 19. okt.–nov. 2, 2022 for den tredelte webinarserie Memoir Bootcamp.

lignende indlæg

Leave a Reply