Kun du kan håndtere dine problemer

0
Kun du kan håndtere dine problemer

Har du set filmen 300?

Jeg spørger, fordi jeg elsker den intro om Leonidas’ liv. Det var ikke sparringen eller askesen, der fik mig. Det er den del, hvor han blev smidt ind i de frysende tundraer for at klare sig selv. Mod kulden og sabeltandtigre.

Jeg ved, det er fiktion, men den scene var boss.

Jeg tolererer selvfølgelig ikke at gøre det samme, især da sabeltandtigre siden er uddøde. Men selve konceptet fremhæver et punkt, jeg tror fuldt og fast på: at du skal være personen til at gå gennem dit livs ild.

Ingen andre kan gøre det for dig. Især når det drejer sig om at overvinde dit selvtillid. Og hvorfor skulle de det alligevel? De har deres egne tvivl at bekymre sig om.

Her er dog fangsten. At overvinde tvivlen på sig selv involverer at se selve tvivlen i øjnene, hvilket betyder at se i øjnene ægte udfordringer. Som at løbe 100 kilometer. Eller holder vejret i fem minutter. Eller forsøger at holde et oprejst ansigt, når nogen har mad i tænderne.

Tvivlens død sker ikke i det muliges land. For pokker, det sker ikke engang i de plausibles land. Det kan kun opdages i det ukendte. Og problemet med det er, at folk ofte vil tro, at du er skør for at prøve.

Se bare på David Goggins. Eller Courtney Dauwalter. Houdini eller Marie Curie.

Det er derfor, folk forsøger at erobre Everest eller svømme over Den Engelske Kanal. Ikke fordi de har et dødsønske, men fordi de ved det ikke hvis de kan gøre det.

Ironisk nok er det der, hvor du opbygger din selvtillid.

At lære at være min egen brandmand

Jeg har for nylig påtaget mig en jobrolle, der kræver en smule mere lederskab, end jeg er vant til. Men fordi det er relateret til at skrive, tror jeg fuldstændig på min evne til at håndtere posten.

Det er fordi jeg har brugt år på at skrive, redigere og eksperimentere med det skrevne ord, ikke kun for arbejdet, men også på egen hånd.

Dette inkluderer at skulle skrive 2.000 ord, mens jeg er på farten i 16 timer om dagen, samt retfærdiggøre mit arbejde over for særligt barske redaktører.

Sammenlign det med mine dage som salonleder, hvor jeg ikke brød mig nok om frisørarbejde til at komme videre end de nicher, jeg nød (klippe og farve).

Mine kompetencer var ikke på niveau med mine kolleger, jeg tjente ikke så meget kommission, som de gjorde, og jeg kunne ikke fastholde så mange kunder. Det værste var, at jeg konstant undgik enhver udfordring, der kom min vej.

Som om jeg ville tale kunder fra at permanente deres hår, fordi jeg ikke var sikker på mine evner. Og sagde, at færdigheder ville blive ved med at blive dårligere, fordi jeg ikke turde gå gennem ilden.

Derfor er jeg taknemmelig for at have opdaget at skrive. Ikke kun for de oplevelser og indtægter, det har givet mig, men også for de lektioner, det har lært mig om mig selv.

Bekæmp dine egne brande

Det er op til dig at møde dine egne udfordringer. Når det kommer til at overvinde tvivlen på sig selv, du kan ikke outsource arbejdet.

Jeg vil ikke fortælle dig det hvordan at gøre det dog. Den vej er din at opdage. Men jeg kan dele hvordan jeg gjorde det. Og det er ved at stræbe efter at være den person, jeg respekterer.

Jeg ved, at jeg gør det rigtigt, når andre begynder at spørge mig, hvordan jeg gør det – for eksempel i form af e-mails, der søger skriftlig vejledning. Eller en ven, der beder mig om at være hans fysiske træner.

Hvis der er noget, du tager væk fra dette indlæg, så lad det være, at de negative følelser i livet kan fungere som et gyroskop.

Fordi selvtvivl ikke er sjovt. Det er frygt, kedsomhed eller skyld heller ikke. Men det gør de fremhæve hullerne i dit liv. De områder, hvor du kan forbedre dig. Ligesom smerte er de et nødvendigt onde.

Og hvis min Selvtvivl er alt at gå efter, jeg vil være en ret forbandet kickass forfatter i fremtiden. Alt jeg skal gøre er at blive ved med at gå gennem ilden.


Bliv en del af mit nyhedsbrev for mere indhold som dette (som du ikke får andre steder på siden). Indeholder også en gratis guide til, hvordan du får din blog til at vokse gennem kunsten at kommentere.

lignende indlæg

Leave a Reply