Jeg tog fejl med grammatikapps. Her er hvad jeg tænker nu.

0
Jeg tog fejl med grammatikapps.  Her er hvad jeg tænker nu.

Jeg lærer nye ting hver dag. Nogle gange udfylder jeg et hul, og andre gange erstatter jeg hele trossystemer.

I dag falder jeg et sted i midten. Jeg tager tilbage, hvad jeg sagde om ikke at kunne lide grammatikapps som Grammarly eller Hemingway, fordi jeg havde besluttet mig for at give dem en chance og fandt ud af, at de ikke var så dårlige, som jeg gjorde dem til.

Men hold mig dog ikke til noget, for hvem ved, om jeg skifter mening igen? For nu, lad os bare starte med de nye fordele og ulemper, jeg har opdaget, siden jeg brugte de nævnte apps.

Pro 1: Det er en uvildig gennemgang af dit arbejde

Det, jeg godt kan lide ved disse apps, er den måde, de præsenterer dataene på. Bruger jeg for mange adjektiver eller kvalifikationer? Overbruger du overflødige sætninger? Misbruger du ti dollars ord? Disse apps giver dig besked uden ondskab eller glæde.

Du ved, at det ikke kommer fra et sted med partiskhed, som nogle redaktører plejer at gøre. I stedet er dette blot ligetil feedback.

Det er godt, for hvis jeg overlader det til mig selv, har jeg en tendens til at proppe for meget i én sætning og ender med at ødelægge læseoplevelsen.

Derfor kan det betale sig at kigge under motorhjelmen på mine artikler. Når alt kommer til alt, er det ikke min ansvar for at gøre dig komfortabel? Og som Nathaniel Hawthorne sagde: “Nem læsning er forbandet hårdt at skrive.”

Man skulle tro, at en selverklæret professionel ikke ville have brug for en app til at vise ham problemområderne i sit arbejde. Sagen er, at jeg nogle gange bliver for knyttet til mine darlings, og det hjælper at få en upartisk fest til at vise mig, hvilke jeg kan slå ihjel.

Pro 2: Jeg får en gratis undereditor

En ting, jeg savner ved at arbejde i et traditionelt forlag, er tilstedeværelsen af ​​en underredaktør. Denne persons job er at linjeredigere og faktatjekke (for at se, om et citat f.eks. kan henføres til Nathaniel Hawthorne).

Det er en vigtig rolle, for selv ved nyhedsskranken – hvor en artikel gennemgår flere godkendelser før tryk – bliver fejl stadig udødeliggjort i aviserne.

Så hvilket håb har en enkeltmandsblog for at forblive fri for stavefejl? Det er her Grammarly kommer ind i billedet. Det fanger de fejl, jeg typisk overser, som en slyngel ‘of’ eller et misbrugt homonym.

Så selvsikker som jeg er i mit håndværk, må jeg sige, at jeg roder oftere end ikke, og selvom disse grammatikapps ikke hjælper mig med faktatjek, er det stadig rart at vide, at nogen – eller noget – er i nærheden. mit andet par øjne.

Pro 3: Jeg får et gratis Premium-abonnement

Det gode ved at have arbejdet med så mange redaktører er, at jeg nu kan se på Grammarlys højdepunkter og gætte på, hvad der skal ændres.

Misforstå mig ikke. jeg er ikke at dygtige. Jeg har lige opbygget en evne til at have muligheder i farten, en forsvarsmekanisme til at formilde mine chefer fra fordums dage.

Så selvom Grammarly anbefaler, at jeg betaler for den ekstra feedback, har jeg fundet ud af, at eksistensen af ​​disse gule highlights alene er en nyttig funktion.

De fleste gange er forslagene irrelevante, men jeg har lavet mange stilistiske omskrivninger takket være disse højdepunkter og har kunnet lide mit arbejde mere for det.

Skærmbillede af Stuarts nyhedsbrev under evaluering

Intet behov for yderligere forklaring. Alene de gule streger er værdifulde nok.

Con 1: Du skal først kende din stil

Sagen med disse apps forslag er, at de er præcis det: forslag. De er ligeglade med din stemme, og de overholder heller ikke din virksomheds husstil. Og så er der de forslag, der støder direkte sammen med din stil.

Jeg synes personligt, at Grammarly er fordomsfuldt over for kommaer. Men så længe du ved, hvad du går efter, behøver du ikke følge instruktionerne til en tee.

Fordi jeg kan lide kommaer. Jeg vil endda bruge dem til at kanalisere, min indre, Christopher Walken, og grammatikapps, vil hade dig for det.

Men i sidste ende handler det at skrive om at få et budskab igennem, og nogle gange kræver det budskab utraditionelle brug af sproget. Så hvis vi skal tage appens forslag som bundet i sten, så kan vi gå glip af det skrevne ords sande skønhed.

Con 2: Du kan blive doven

Mens jeg har nævnt, hvordan grammatikapps kan erstatte underredaktører, er der også faren for at være for afhængig af dem. Jeg har opdaget, at jeg har en tendens til at bekymre mig mindre om grammatik, når jeg ved, at jeg vil køre mit udkast gennem Grammarly.

For at få en idé om, hvordan det føles, prøv at skrive et vigtigt dokument med stavekontrol slået fra. Læg mærke til, hvordan du ser over enhver potentiel stavefejl (mine sædvanlige mistænkte er ‘Filippinerne’ og ‘manøvre’).

Slå nu stavekontrollen til igen og se, hvor skødesløs du bliver med din stavning. Den røde snoede linje vil altid være der for at hjælpe, ikke? Sådan har jeg det, når jeg udarbejder med Grammarly.

På bagsiden, er det virkelig en con? De af jer, der abonnerer på ‘shitty first draft’-metoden, er måske ligeglade. Så det er ikke rigtig en dealbreaker for mig.

Ulempe 3: Det bremser den kreative proces

En af mine største problemer med Google Docs er, at det ikke kan håndtere manuskripter i romanlængde uden at tage to sekunder at slette ét ord. WordPress-editoren gør dette også. Forestil dig nu at tilføje Grammarly eller Hemingway til den oppustethed.

Redigering af hele manuskripter bliver umuligt, medmindre du vil arbejde i bidder. Som om redigeringen ikke allerede var besværlig nok.

Jeg har personligt brug for, at mine tekstbehandlingsprogrammer og periferiudstyr er så lydhøre som muligt. Selv forsinkelser på et splitsekund kan blive til uhæmmet raseri, når de sammensættes over tusindvis af ord.

Bukowski var alkoholiker, men jeg vil vædde på, at han ville have drukket sig ihjel hurtigere, hvis han havde haft med grammatik-apps at gøre. og sløje tekstbehandlere.

En dovendyr

Google Docs’ åndedyr. Foto: Nikolas Noonan

Tip 1: Bedst at spille efter gehør

Nu kommer vi til de bedste praksisser for at bruge disse apps. Og det første tip, jeg har, er at skrive lige så meget for øret, som du gør for øjnene.

Nogle gange ville en sætning stadig lyde forkert på trods af at den var grammatisk korrekt. Det er når du skal stole på dit øre i stedet for dine øjne. Derfor er det vigtigt at udvikle din stemme, før du stoler på disse apps.

Hvordan udvikler du din stemme og begynder at stole på dit eget øre? Det er et spørgsmål, som mange forfattere har stillet, men ingen kan pålideligt svare på, bortset fra det sarte ‘bare skriv’.

Hvad, troede du, at en grammatik-app var løsningen på alle dine skriveproblemer? Ha.

Jeg kan dog tilbyde dig nogle gode nyheder: ‘Bare skriv’ virker virkelig. Tror du, jeg ved, hvad der skal til for at blive traditionelt udgivet? Ikke i lang tid. Jeg har bare skrevet en masse og sendt nok manuskripter ud.

Gør det nok, og du vil komme til at indgyde din egen stemme med den beregnede præcision fra apps.

Tip 2: Du skal stadig gøre arbejdet

Her er min skriveproces, når jeg bruger grammatikapps:

  1. Bræk mit første udkast op
  2. Poler det bedst muligt
  3. Kør det gennem programmerne
  4. Lad stykket trække i en dag eller to
  5. Poler det på egen hånd endnu en gang

Det er dog bydende nødvendigt, at du personligt gennemgår dit indlæg efter at have udsat det for Grammarlys dom. Fordi der vilje være ting, du kan forbedre. Så lad ikke apps være den sidste del af arbejdsgangen.

Tip 3: Brug teknologien til at udvikle dit håndværk

Det gode ved Grammarly er, at det giver forklaringer sammen med sine forslag. Dette giver dig mulighed for at bemærke tilbagevendende mønstre i dine kladder, såsom overforbrug af ‘faktisk’ eller din afhængighed af ordrige sætninger.

At kende dine tics vil give dig mulighed for langsomt at udfase dem, hvilket gør dig til en bedre forfatter på udarbejdelsesniveau. På redigeringsfronten vil du også blive opfordret til at omskrive sætninger, som du normalt ville have ignoreret.

Bare husk, at du i sidste ende forsøger at få din pointe igennem, og grammatisk nøjagtighed er ikke alt og ende med dette mål.

Grammatik apps kode - Joshua Aragon

Bare fordi noget er algoritme-baseret, betyder det ikke, at det ikke hjælper din kunst. Foto: Joshua Aragon

Skal du bruge disse apps?

I slutningen af ​​dagen skal du gøre dig. Vælg hvad der gør dig glad. Der er jo ingen ‘en måde’ at skrive på.

Så når det kommer til at udtrykke dig selv, bør du vælge mellem de mange måder at gribe kunsten an på, med eller uden ekstern hjælp. Når alt kommer til alt, eksisterer både succesrige og stinkende sangere, med eller uden autotune.

For mig? Jeg har måske mildnet min holdning til grammatikapps, men mit budskab forbliver sandt: din historie skal altid komme før detaljerne.

Og hvis jeg har brug for at få den arcoss med en hel masse stavefejl, så må det være sådan.


Ved du, hvad der er bedre end grammatikapps? Nyhedsbrevet. Der kræves ingen grammatikkontrol, da alt du skal gøre er at slappe af og få eksklusivt indhold i din indbakke. Du får også en gratis guide til, hvordan du får dit WordPress-publikum til at vokse, så deltag i det sjove!

lignende indlæg

Leave a Reply