Hvordan online overbelastning skader din skrivekarriere

0
Hvordan online overbelastning skader din skrivekarriere

Som forfatter og menneske er produktivitet og lykke topprioriteter for mig, og jeg var allerede klar over internettets negative effekter på mine egne kognitive processer og evne til at føle mig fuldt ud i live, når jeg læste The Shallows: Hvad internettet gør ved vores hjerner For flere år siden.

Men The Shallows krystalliserede min tankegang og overbeviste mig om at bruge meget mindre tid “tilsluttet”.

Nicholas Carrs The Shallows: Hvad internettet gør ved vores hjernerNicholas Carrs bog, en 2010 New York Times bestseller og en finalist til 2011 Pulitzer-prisen for generel faglitteraturbeskriver de mange videnskabelige undersøgelser, der viser hvordan det næsten konstante bombardement af vores hjerner med information fra elektroniske medier ændrer bogstaveligt talt vores hjernes struktur og ændrer vores liv – og ikke til det bedre.

Som forfatter har jeg brug for at koncentrere mig i lange perioder. Men det er blevet sværere i løbet af det sidste årti, sværere, samtidig med at jeg bruger mere af mit liv på internettet til arbejdsprojekter og for det, jeg har valgt at lave online, som at skrive denne blog og mine andre blogs, have en aktiv Twitter konto, interagere med venner på Facebook, læs nyhederne, følg nogle få aktier … listen bliver ved og ved.

Jeg sammenligner ofte mig selv i løbet af de sidste par år med, hvordan jeg var i graduate school ved University of California, Davis og fik min master i statskundskab fra 1987-1989. Indrømmet, at jeg var yngre dengang og meget motiveret for at få succes, men jeg var i stand til at koncentrere mig så meget bedre for 30 år siden, end jeg kan nu.

Et spørgsmål til dig

Hvis du husker en tid før internettet og smartphones, så sammenlign din koncentrationsevne dengang med, hvor godt du koncentrerer dig nu.

Godt? Læs videre…

Nøglepunkter for forfattere … og alle andre

Dette er uddrag fra de noter, jeg tog om bogen. Jeg bruger begrebet web bredt. Det omfatter alt, der forbinder dig elektronisk til fjerntliggende kilder til information eller stimulering, primært selve internettet og mobiltelefonteknologi, uanset om det er en bærbar computer, en tablet eller en smartphone. Jeg bruger “vi” og “os” primært til at henvise til folk, der bruger for meget tid på nettet og ikke fokuserer på, hvad de specifikt har brug for at få ud af det, før de kommer afsted så hurtigt som muligt.

1. Når vi er på nettet, bliver vi ved med at søge efter ny information for at underholde os, for at stimulere os – vi bliver ved med at klikke på links og se og lytte. Vi opretter e-mail-advarsler og tjekker ofte sociale medier og andre websteder, for at få den interessante tidbit så hurtigt som muligt. Ofte bliver dette vanedannende adfærd.

2. Brug af internettet nedsætter vores evne til at koncentrere os dybt i lange perioder. Det træner os i stedet til at hige efter nye stimuli, hvilket gør det svært at fokusere i mere end et par minutter. Dette er “det lavvandede”.

3. Webtid reducerer vores evne til at tænke dybt om en idé eller et koncept. Vores hjerner kan ikke koncentrere sig i mere end et par minutter.

4. Nettet ændrer fysisk vores hjernestruktur, der påvirker områder, der beskæftiger sig med kognitiv tænkning og langtidshukommelseslagring. Vi kan ikke tænke så dybt, og vi kan alligevel ikke huske så godt, hvad vi tænkte på.

5. Jo mere tid vi bruger på nettet, jo mere træner vi vores hjerner til at håndtere information hurtigt og med ringe eller ingen opmærksomhed på bredere forbindelser. Resultatet er, at meget lidt af denne information kommer ud af vores “arbejdshukommelse” og ind i vores langtidshukommelse.

6. Høje niveauer af webtid mindsker vores evne til at empati med andre mennesker. Vores forbindelser med vores venner og kære svækkes, og vi går glip af en afgørende følelse, der binder os sammen og gør os til mennesker.

7. Computere og internettet giver os mulighed for at udføre visse kognitive funktioner langt mere effektivt, men vi gør en faustisk handel for disse gevinster, og de fleste mennesker er ikke klar over præcis, hvad de handler væk.

Konklusioner

Nicholas Carr er forfatter som jeg er, og som mange af jer er. Forfattere arbejder for det meste alene og kan meget nemmere afbryde forbindelsen til internettet eller skære forbindelsestiden langt tilbage. Andre mennesker har job eller liv, der kræver, at de er mere forbundet.

Alligevel, uanset hvem du er, håber jeg, at du vil undersøge, hvordan du bruger internettet, og smartphones og tablets og alle de andre former for teknologi, der tilskynder din hjerne til at være i en “overfladisk” tilstand.

Og jeg håber, at du vil diskutere disse ideer med dine kære, især dine børn og børnebørn – det er dem, der virkelig skal være på toppen af ​​deres spil, hvis de skal håndtere de mange udfordringer, fremtiden byder på effektivt.

Og tænk over, hvad livet virkelig betyder for dig. Får din tid på nettet dig til at føle dig mere levende? Eller mindre? Mere glad? Mindre glad?

Læs The Shallows – og giv det din fulde opmærksomhed.

Opdatering: Jeg opretter et kursus for at hjælpe folk med at genvinde deres liv fra onlineoverbelastningen

Flere detaljer i slutningen af ​​2018. Følg med!

Dit tak

tanker? Forslag? Del dem venligst i kommentarerne nedenfor…

lignende indlæg

Leave a Reply