Hvordan mit mislykkede 2022 vil hjælpe med at forbedre mit 2023

0
Hvordan mit mislykkede 2022 vil hjælpe med at forbedre mit 2023

Dette er det. Endnu et år er gået, hvilket betyder, at det er tid til nytårsforsæt-indlæg.

Jeg tænkte på at deltage i det sjove, men så gik det op for mig, hvor meget jeg endnu ikke har opnået for 2022. Så til mit sidste indlæg i år regnede jeg med, at jeg ville reflektere over mine mangler i stedet for mine håb og drømme.

For som Sokrates sagde, et liv uden undersøgelse er et liv, der ikke er værd at leve. Så lad os undersøge min, og vi vil se, om jeg kan hoste nogle lektioner op om, hvordan man får mest muligt ud af 2023.

1. Skrivning hver dag

Jeg skrev næsten hver dag i 2022, så jeg kan lige så godt kalde mig Stephen King og kalde det et år, har jeg ret?

Der er kun et problem: Jeg producerede ikke noget umagen værd.

Sikker på, hvis du tæller mit ordtal op, vil det sandsynligvis være i boldgaden i to heftige romaner. Men alle mine anstrengelser var i bedste fald spredt – et par tusinde i et tilfældigt første kapitel, et godt stykke ind i bloggen og en masse andre noveller, jeg havde lavet til tilfældige indlæg.

Jeg skrev meget, men nogle få af de ord har nogensinde set dagens lys. Det er ligesom jeg øver mine straffekast uden nogensinde at træde foden på basketballbanen.

For at bruge en halvdårlig analogi, så har jeg solen (mine ideer) og forstørrelsesglasset (mine timer), men jeg kombinerer dem ikke for at starte en ild, og det er der, jeg bruser ud (heh).

Så ja, selvom jeg vil sige, at jeg forblev tro mod mine skrivemål, vil jeg også indrømme, at jeg ikke ligefrem dukkede op med en god opfølgning.

Plan for 2023: Jeg går tilbage til det grundlæggende. Start i det små og påtag projekter et ad gangen.

2. Fremragende i fitness

Det seneste år har været enormt for min kondition, da jeg er faldet ind i en daglig træningsrutine. Det, kombineret med genåbningen af ​​BJJ fitnesscentre, har gjort det stærkeste, jeg nogensinde har været i mine 40 leveår.

Jeg har også adopteret ‘stimuler, ikke tilintetgør’-mantraet, og det har kun stimuleret min styrke i fitness. Ulempen? Jeg følger ikke noget specifikt program og kan ikke se, om jeg er i bedring i nogen af ​​mine fysiske sysler.

For eksempel er jeg forblevet et blåt bælte i BJJ på trods af at jeg har været i sporten i syv år nu (de fleste mennesker ville i det mindste være et lilla bælte), jeg kan ikke løfte tungt, fordi jeg ikke løfter nok, og jeg kan ikke løbe langt, fordi jeg aldrig virkelig presser mig selv.

Jeg er begyndt at lægge mærke til et tema her, og det starter med et ‘L’ og slutter med ‘ack of focus’.

Plan for 2023: Jeg har tænkt mig at vælge en rutine eller en ankeraktivitet for at blive god til, såsom et vægtstangsprogram eller mine kæmpesysler.

3. Udvidelse af bloggen

Ifølge Wayback Machine har jeg fået 2.000 nye følgere i 2022. Og da du læser dette nu, vil jeg bruge denne tid på at takke dig for at være en del af rejsen.

Men det ændrer ikke ved, at bloggen kun er et passionsprojekt, og det er ikke noget, der bidrager direkte til min forfatterkarriere.

Alligevel går næsten al min tid med at vedligeholde siden. Det er den perfekte illustration af 80/20-reglen, kun jeg udfører 80% af arbejdet for 20% af det, der bidrager til mine livsmål.

Det betyder dog ikke, at jeg holder op med at blogge. Det er bare, at jeg bliver nødt til at prioritere, hvad ‘rigtig’ skrivning betyder for mig.

Plan for 2023: Tid til at fokusere mindre på administratoropgaver, selvom det betyder et fald i trafikken.

4. Ikke at få venner

Hvad angår indadvendthed, tror jeg, at jeg falder ret lavt ned på skalaen. Faktisk, hvis du bad mig om ikke at se en anden sjæl i hele året, ville jeg sandsynligvis kunne. Ikke overraskende kunne jeg tælle på én hånd, hvor mange gange jeg opfyldte mine sociale forpligtelser for 2022.

Det kostede dog en omkostning. Jeg følte, at hver gang jeg gik ud, forværredes mine taleevner yderligere end den foregående gang, jeg havde vovet mig udendørs. Jeg kan ikke engang holde småsnak nu uden at føle mig som en Nokia 3210 i en iPhone-verden.

Hvis jeg skulle fremhæve mit værste område i livet for 2022, ville dette være det sammen med min manglende økonomiske vækst.

Jeg vil ikke lade som om, at eneboer er cool og det hele, for ingen er en ø. Og nu hvor jeg tænker over det, var alle de bedste muligheder i mit liv kommet gennem mund til mund. Venner. Venner af venner. Ligesom.

Kun én gang har min blog nogensinde skaffet mig et job. Og selv det var kortvarigt. Derfor håber jeg at tage mit liv offline i 2023 og leve lidt.

Plan for 2023: Giv tilbage til verden, hvad jeg ville ønske, jeg havde mere af. Interesse.

5. At tage tid for givet

Som tidligere nævnt er vi her ved endnu en slutning af året. Og for dig kan det betyde håb. Men for mig fremhæver det blot endnu et år med blandede prioriteringer og lunken udførelse.

Jeg havde 365 dage til at få mest muligt ud af, og alligevel formåede jeg at blive på plads uden at føle mig anderledes, end jeg havde siden starten af ​​året.

Det giver jeg min mangel på taknemmelighed og planlægning skylden for. For når du har mangelfuld planlægning, har dine dage en tendens til at følge trop. Hvilket fører til måneder og år med bare drift.

Uden en ordentlig vejledning var det så nemt for mig at spilde hver lomme af fritid. Det meste af den tid blev brugt på letsindigheder, der ikke bidrog til mit liv, såsom at scrolle gennem sociale medier eller se en anden genudsendelse af Venner.

Jeg føler, at jeg nemt kunne have undgået dette problem, hvis jeg havde fået lagt mine livsmål foran mig meget handlingsrettede opgaver angivet klart på papir.

Plan for 2023: Slip mine hobby-indsamlingstendenser og fokuser på at gøre mindre, men bedre.

At blive bedre til at sætte mål

Takket være mit mindre end ideelle 2022, har jeg erfaret, at korrekt målsætning involverer et par særlige punkter.

en. Vær specifik. Ikke kun skal mine mål være detaljerede (f.eks. færdiggøre roman nummer to, minimum 80.000 ord, inden for tre måneder), men det bør også mine opgaver (skrive 900 ord om dagen) specifikt til roman nummer to).

b. Forbedre de gode ting. Jeg gør allerede et par ting rigtigt, så det kan betale sig at bygge videre på de ting, der virker for mig. Alle mine gevinster bør forbedres yderligere, så fordelene fortsætter med at snebolde.

c. Kend mine fejl. Det er okay at fejle eller slappe af. Jeg er jo menneskelig. Men jeg bør altid notere årsagerne til det. Dette vil forhindre mig i at gentage de samme fejl og spilde endnu et år.

Det vigtigste er, at jeg skal huske det Jeg kan ikke alt. Jeg kan ikke udvide bloggen, mens jeg bevarer et anstændigt output for romanen. Og jeg kan ikke løfte vægte uden at ofre BJJ tid. At vide dette vil give mig mulighed for at træffe de bedste beslutninger baseret på min begrænsede daglige energi.

Det sidste ord

Bare fordi jeg skriver, træner og lærer hver dag, betyder det ikke, at jeg gør fremskridt mod mine livsmål.

Det uundersøgte liv er ikke værd at leve, siger de? Jeg siger, at det undersøgte liv ikke handlet det er det største spild.

Så ja. Det er alt, jeg har for i dag. Nyd resten af ​​2022 og hav et godt nytår!


Start dit 2023 rigtigt ved at tilmelde dig nyhedsbrevet og modtage eksklusivt indhold, du ikke finder andre steder på siden. Du får også en gratis guide til, hvordan du får dit WordPress-publikum til at vokse helt gratis! Fik jeg nævnt, at det er gratis?

lignende indlæg

Leave a Reply