Hvor jeg får alle mine skriveideer fra

0
Hvor jeg får alle mine skriveideer fra

Hvor får du dine ideer fra?

Det kan jeg personligt ikke sige. Jeg ved hvornår de har flest odds for at dukke op, men jeg ved det ikke helt hvor de kommer fra.

Men som skæbnen ville have det, ville min ven stille mig dette spørgsmål på en særlig begivenhedsløs morgen, og det ville være tinderen til dette indlæg. Så Wan, hvis du læser dette, det er hvordan jeg får mine ideer.

Måske vil dette indlæg besvare det spørgsmål ordentligt. Eller måske skriver jeg bare dette, fordi jeg mangler noget til denne uge. Uanset hvad, lad os tage en hurtig rundtur gennem min Idécentral og se, om vi kan finde dens… øh… kilde.

“Det irriterende spørgsmål, de stiller os – os som forfattere – er: “Hvor får du dine ideer fra?”

Og svaret er: Sammenløb. Tingene hænger sammen. De rigtige ingredienser og pludselig: Abracadabra!

Neil Gaiman

1. Min hjerne nager mig til underkastelse

Nogle gange kommer mine ideer i form af en uendelig påmindelse. Som hvordan din telefonalarm rykker dig ud af søvnen, når du er dybt i drømmeland.

Det ene minut bor du på et slot og kæmper mod drager, og det næste er der et uophørligt bip, der river væggene ned og trækker dig tilbage til de kolde, gudløse morgener. Uanset hvordan du prøver at bekæmpe det, kan du ikke blive i Drømmeland.

Det er sådan min hjerne fungerer. Krybe et æg? “Hej Stuart, det burde du helt skriv om dine fejl.”

Midt i en træning? “Bare kig ind for at minde dig om dine fiaskoer!”

Har du travlt med at ofre en ged til Wordsmithias alter? “Du bør begynde at udarbejde det indlæg om fiaskoer!”

Jeg skal heller ikke bruge en notesbog. Ideen forfølger mig i uger, ja måneder, indtil jeg giver op og endelig kommer i gang med at skrive den forbandede ting.

Det er, hvad Stephen King kalder en ‘god idé’, for ifølge ham holder de gode fast.

Desværre for mig bliver disse ‘gode’ ideer sjældent sådan. Det kan være min henrettelse, der mangler. Eller min markedsføring. Men det er en måde at få ideer på.

2. Jeg udnytter tidligere erfaringer

De bedste ideer er dem, der kombinerer ydre stimuli med, hvem du er som person, hvilket resulterer i en Frankenstory, som kun du kan sy sammen. Præcis som Neil Gaiman så veltalende udtrykte det: ideer kommer fra sammenløb.

Fangsten er, at du faktisk skal Direkte dit liv for at lette nævnte sammenløb.

Det er derfor, mit liv i det sidste årti i bedste fald har været skitseagtigt. Hvis der nogensinde er et valg mellem stabilitet og kaos, havde jeg altid valgt det sidste. Fordi at skrue op giver altid det bedste skrivefoder.

Sikker på, at hoppe på et fly til Myanmar uden at underskrive en kontrakt lyder som en dum ting at gøre, men det gav mig tonsvis af historier at skrive om.

3. Jeg tager mig tid til at tænke og intet andet

Jeg afsætter faktisk tid til at sætte mig ned og generere ideer. Nogle gange stirrer jeg ud af vinduet uden egentlig at gøre noget, men det er disse ledige perioder, hvor legoklodserne i mit sind går sammen og danner en større blok af ingenting.

Du havde sikkert forventet en Tie Fighter eller en Batmobile, ikke? Nix. Det eneste, legoklodserne gør, er at danne større klodser. Men hey, jeg kunne smide de nævnte blokke efter tilfældige karakterer i mit sind og få dem til at bløde ud. Det giver også gode historier.

Denne brainstorming-praksis kommer fra James Altucher, som anbefaler, at du skriver 10 ideer ned hver dag. Det kunne være plot til din roman eller måder at tjene penge på. Hans begrundelse for tallet ’10’ er, at din hjerne begynder at svede efter idé nummer fem, og hver linje du slår ud efter det, er CrossFit-ækvivalenten for dit sind.

Jeg ved ikke, om jeg er blevet bedre til at skabe ideer, men jeg bliver altid overrasket over de ting, jeg finder på, når jeg tvinger mig selv til at nå de frygtede 10.

4. Jeg ser det samme fra forskellige perspektiver

Der er en grund til, at så mange forfattere nyder at skrive under indflydelse. Fordi Logik er uvelkommen, når du er blandt andre bekendtskaber som Kreativitet eller Sjov. Logic er også nære venner med din interne redaktør, og ingen har brug for den negativitet i deres liv.

Det er grunden til, at kreative er delvise til at ændre deres bevidsthed. Jeg har selv bemærket en enorm forskel på den måde, jeg tænker på, når jeg eksperimenterer med *hoste* visse stoffer *hoste*.

Men ved du, hvad der er endnu mere overraskende? Mit sind falder i lignende bølgelængder, når jeg mediterer, især når jeg passerer 20-minutters mærket.

Naturligvis, som det altid er tilfældet, når dit perspektiv ændres, kommer du ikke nødvendigvis til at bringe dine ideer tilbage til denne verden. Du skal bruge Logic til det. Sikke en lort afvejning, hva’?

Men disse ideer efterlader et aftryk på dig, så alt er ikke tabt. Det eneste, der skal til, er noget som lugten af ​​dit skyllemiddel eller en barndomssang for at sætte gang i de tanker, du havde fået adgang til i disse alternative virkeligheder.

5. Jeg bruger den gamle, trofaste notesbog

Jeg har ikke kun én notesbog. Jeg har flere. Men den, jeg bruger mest, skal være min Obsidian-app, fordi det er den mest tilgængelige måde for mig at optage ideer på i et snuptag.

Jeg har måske et par gode ideer skrevet på et stykke papir et eller andet sted, men jeg kan ikke huske hvor. Det er ulempen ved analoge medier. Jeg har forsøgt at holde en dedikeret idébog, men den bliver stort set ubrugt, mest til fordel for det, der er tættest på, når jeg bliver inspireret.

Irriterende nok kommer mine bedste ideer altid på de mest ubelejlige tidspunkter, som når jeg ofrer en ged. Hvem har så en notesbog? Og hvordan skal du skrive eller trykke på din telefonskærm, når dine hænder er smurt ind med blod?

Siri udfører dog mirakler i disse situationer, forudsat at min telefon er inden for hørbart rækkevidde.

6. Jeg holder øjnene åbne

Jeg følger din blog. Jeg er tilmeldt dit nyhedsbrev. Jeg er opmærksom på interessante YouTube-videoer. Store navne, små-timere, daglige plakater, weekendkrigere – jeg holder styr på folk fra forskellige felter og platforme, fordi jeg aldrig ved, hvilke af disse eksterne stimuli, der vil fungere som startskuddet til min næste Frankenstory.

Og jeg stopper ikke der. Jeg læste disse kanalers kommentarer for at se, hvad den generelle snak er blandt fans. Et tilfældigt spørgsmål på YouTube kunne meget vel være gnisten til din næste hjørnestensartikel. Så forbrug uden fordomme.

7. Jeg efterlader et tomrum, som mit sind kan udfylde

Nogle gange er der bare ikke noget, der siger, hvor ideerne kommer fra. Og det er det sjove. Udover konstant at finpudse dit håndværk, skal du også ikke prøve en gang imellem.

Det gør jeg ved at skitsere med ord. Jeg skriver scener, jeg aldrig vil bruge, bare fordi. Jeg journaler i tredje person. Jeg prøver mine hænder på rap. Jeg skriver en side af et manuskript.

Nogle gange kommer mit bedste arbejde af slet ikke at arbejde. Se f.eks. sektionen Topposts til højre (eller nederst, hvis du er på mobil). Hvornår Bare nogle forfatterlige ting, forfatteren i du vil forstå nogensinde lyder som en god idé? Alligevel er det mit bedste indlæg nogensinde. Og jeg fløj igennem det indlæg uden overhovedet at bekymre mig om at ‘give værdi’.

Universet fungerer på mystiske måder, og det gør dit sind også. Og hvis du tillader dem begge at danne det almægtige sammenløb, hvem ved, hvad der kan ske?

Og det, min kære læser, er den idé, jeg vil efterlade dig med. Må du betale det frem og finde på noget, der holder bølgen i gang.

Indtil da, måske du kunne besvare dette spørgsmål. Hvor får du dine ideer fra?


Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så du får en ekstra mulighed for ideer. Du får også en gratis guide til, hvordan du får dit WordPress-publikum til at vokse helt gratis! Fik jeg nævnt, at det er gratis?

lignende indlæg

Leave a Reply