Er det stadig værd at tage? (2021)

6
Er det stadig værd at tage? (2021)

Overvejer du at tage RL Stines MasterClass, men vil gerne vide, om det er det værd? Vil du vide, hvad du får, og om det er nyttigt, før du tilmelder dig? Læs videre for min RL Stine MasterClass anmeldelse.

RL Stine er forfatter til over 300 bøger for læsere i alderen 7 til 15. Generationer af børn er blevet introduceret til rædsels vidunderlige verden gennem Stines Gåsehud og Frygtsgade serie. Stine er en sand mester i at nå unge læsere, og hvem er bedre til at være vært for sit kursus end MasterClass?

I dette indlæg vil jeg dele min personlige RL Stine MasterClass anmeldelse. Jeg vil skitsere, hvad der er i kurset, hvad jeg lærte og hvad jeg ikke gjorde, og hvorfor du bør (eller ikke bør!) tage klassen.

Inden vi går i gang, vil jeg gerne være fuldstændig gennemsigtig. Jeg blev ikke betalt for at skrive denne anmeldelse, men du skal vide, at nedenstående links er tilknyttede links. Hvis du tilmelder dig MasterClass, vil det hjælpe mig med at blive ved med at skrive (og hjælpe mig med at fortsætte med at dele, hvad jeg har lært om skriveprocessen). Dette vil selvfølgelig ikke påvirke din samlede pris, og det påvirkede ikke min beslutning om kurset.

Tag et kig på RL Stines MasterClass her. Lad os nu hoppe ind.

Sådan skriver du til unge læsere

Jeg mistede det næsten, da jeg fandt ud af, at RL Stine lavede en MasterClass. Jeg voksede op med at fortære hver eneste bog af ham, jeg kunne få fat i. Da jeg først begyndte at prøve at skrive en roman, da jeg var omkring ti år gammel, var det Frygtsgade bøger, jeg prøvede at efterligne.

Selvfølgelig var jeg på det tidspunkt i hans demografiske. Jeg er siden blevet ældre, desværre, og tanken om at skrive mellemklasse- eller endda ungdomsbøger er helt ærligt skræmmende.

Børn er så brutalt ærlige. De vil elske dig eller hade dig, og de vil ikke være bange for at fortælle dig, hvilken. Jeg får gåsehud bare jeg tænker på det. (Se hvad jeg lavede der? Hehe.)

Jeg skulle dog lige se, hvad Stines tricks of the trade var.

Hvad får du i RL Stines MasterClass

Hvis du ikke har taget en Masterclass før, er her aftalen: Du får forudindspillede videolektioner, intensive opgaver, et interaktivt fællesskab og instruktørens “kontortid”.

I dette særlige tilfælde inkluderer kursusmaterialet næsten fire timers video, en klasseprojektmappe med opgaver og casestudie-konturer og karaktersnydeark til download.

1. Et sit-down med Bob selv

Ja, RL Stine, forfatter til over 300 bøger, som har solgt mere end 400 millioner eksemplarer, vil have mig til at kalde ham Bob.

I hver af dem følte jeg, at jeg sad ved ilden sammen med Stine, da han fortalte om sine 40 års skriveråd. Jeg lænede mig frem. Jeg smilte. Det var som at få livslektioner fra en bedsteforælder.

Bob (det kan jeg stadig ikke vænne mig til) fik mig til at skrive dybe citater ned, mens jeg klukkede af hans vittigheder. Jeg følte mig hjemme og som om han talte direkte til mig.

2. 28 levende HD-videolektioner

Der er otteogtyve videolektioner i dette kursus. Tæl dem: Otteogtyve! Hver af dem er smukt skudt, og overgangene er understreget med dejligt uhyggelig musik for at sætte stemningen.

Her er en oversigt over alle lektionerne:

 1. Introduktion
 2. Idébutikken
 3. Andre rige kilder til ideer
 4. At komme fra idé til plot
 5. Oversigt: Overraskelsesafslutninger og Cliffhangers
 6. Oversigt: Plot drejninger og tricks
 7. Oversigtscasestudie
 8. Børn er det bedste publikum
 9. At skrive for forskellige alderstrin
 10. Casestudie: Sammenligning af skønlitteratur for unge voksne og mellemklasse
 11. Nøglen til skræmmende skrivning: POV
 12. Hook læsere med det samme
 13. Sådan skræmmer du dine læsere
 14. At lave monstre
 15. Dialog og prosastil
 16. Blanding af gys og humor
 17. Oprettelse af mellemklassekarakterer
 18. Oprettelse af YA-karakterer
 19. Hav det sjovt med dit første udkast
 20. Revision og få feedback
 21. Udvikling af en bogserie
 22. Lån fra dine påvirkninger
 23. At skrive som en karriere
 24. Fremme dig selv
 25. Bekæmpelse af forfatterblokering og udvikling af rutiner
 26. Tyve historie-ideer til dig
 27. Øvelser for at få dig i gang
 28. Konklusion
For at lære mere om, hvad der er inde i hver lektion, klik her.

3. PDF-downloads

Videoerne var kun starten på lektionerne. Der er flere ressourcer, der kan downloades, inklusive en meget grundig klasseprojektmappe med opgaver, lektionsanmeldelser, foreslåede læsninger og mere.

Jeg forventede videoerne og klassens arbejdsbog. Da jeg kom omkring halvvejs gennem kurset, og Bob begyndte at henvise til sin skitseringsproces, fandt jeg ud af, at han delte sine faktiske skitser til download, plus et snydeark til en af ​​hans romaner. Jeg fik set direkte ind i hans proces, og jeg var så svimmel over det.

Der er faktisk to dispositioner for den samme bog, den ene hans forlag afviste og den anden de gav grønt lys. Det tilføjede et ekstra lag af læring, da jeg ikke kun så, hvordan Stine arbejdede, men også hvad der ville få en udgiver til at sparke noget tilbage til dig.

Som en bonus inkluderer Bob i slutningen af ​​kurset historieideer, som du kan bruge, og øvelser til at få dig til at skrive.

4. Hjemmearbejde

Hver lektion kommer med skriveøvelser, og der er et overordnet klasseprojekt (for faktisk at skrive en roman til unge læsere!). Øvelserne er fantastiske, og jeg elsker tanken om et overordnet projekt. Lektierne tager dig gennem processen med at skrive en roman trin for trin og sætter dig derefter fri til at afslutte din egen historie.

Jeg indrømmer lige nu, at jeg ikke har lavet alle lektierne, men det planlægger jeg bestemt at gøre, så snart jeg er færdig med min seneste roman. Jeg er virkelig interesseret i at se, om jeg kan lave en anstændig mellemklasse- eller gyserbog for unge voksne.

5. Kontortid + Klasseinteraktion

MasterClass inkluderer også “kontortid”, som giver dig mulighed for at stille spørgsmål til Bob og få svar via video. Den del var så sej! Han havde den samme karisma og nemme charme i videosvar, som han havde indspillet på forhånd. (Okay, jeg holder op med at fangirle.)

Du har også mulighed for at interagere med andre forfattere, der tager klassen i Hub og via kommentarer til videoerne. Som du ved, er vi super interesserede i interaktion med andre forfattere her på The Write Practice, så det var en feature, jeg var virkelig spændt på at se.

RL Stines MasterClass: What’s to Love

 • Bob. Jeg siger det igen: Det var seriøst som at sidde i samme rum med ham. Han var så naturlig i sine lektioner, at jeg ikke kunne lade være med at blive betaget.
 • No-nonsense råd. Mange forfattere kan lide at lade som om at skrive er en mystisk ting, endda magisk. Det tror Bob ikke på. Gør arbejdet, høst fordelene. Hans tips er utroligt nede på jorden og er alle ting, du kan øve dig på nu. Ingen Ouija-bræt eller magiske bønner er nødvendige.
 • Tricks af (ung læser) handel. Da jeg ikke havde børn, havde jeg ingen idé om, hvordan jeg kunne nå yngre læsere før dette kursus. Bob skitserer, hvad børn kan lide, hvad de ikke kan, og hvordan man får dem til at læse. Nu føler jeg, at jeg måske kan klare at skrive for små.
 • Casestudier. Der er utallige casestudier i disse lektioner. Bob læser uddrag fra flere af sine romaner, og endda en novelle eller to, for at vise dig præcis, hvad han mener. Det var utroligt fedt at se konturerne og karakterarket. Han er enorm på forberedelsesarbejde, og jeg er ikke så meget, så da han begyndte at tale om at skitsere (og du kan se ovenfor, der er flere lektioner om det), stønnede jeg. Så så jeg konturerne og indså, at hans forberedelsesarbejde slet ikke er, som jeg forestillede mig det, men faktisk er ret tæt på det, jeg laver.
 • Jokes. Hvis du ikke allerede vidste det, var Bob en humorforfatter i lang tid, før han slog til med rædsel. Manden er sjov. Hans livshistorier er sjove. Ligesom han gør i sit Gåsehud bøger, gør han et godt stykke arbejde med at injicere noget komisk relief i dette kursus.
 • Trin-for-trin proces. Dette kursus tager dig igennem hele Bobs proces fra idé til skrivning til markedsføring. Igennem det hele minder han dig om at slappe af og have det sjovt, hvilket er noget, jeg bestemt trængte til at blive mindet om.

Negativerne: Hvorfor RL Stines mesterklasse måske ikke er noget for dig

Som enhver klasse er dette ikke for alle. Her er et par grunde til, hvorfor du måske vil springe denne over:

 • No-nonsense råd. Jeg ved, at jeg lige sagde, at dette var en pro og ikke en con. Men hvis du leder efter en magisk formel at skrive, finder du den ikke her. (Fordi der ikke er en.) Det, du finder i stedet, er realistiske, jordnære tips om, hvordan det er at være forfatter.
 • Ingen kritik. Klassen lover ikke dette, men hvis du ønsker at interagere mere med en instruktør, nemlig at få kritik eller brainstorme, er dette ikke klassen for dig. Bob vil tage spørgsmål til videoen om sin kontortid, men han vil ikke læse din bog.
 • Ingen spillebog. Hvis du leder efter nogen til at fortælle dig præcis, hvad du skal gøre, og hvornår du skal gøre det, er dette måske ikke noget for dig. Bob giver dig hvordan han gør det, men siger ligefrem, at tingene fungerer forskelligt for alle.
 • Noget af dette lyder bekendt. . . Hvis du har taget et par skrivekurser eller har læst skrivebøger, kan du opleve, at noget af dette kursus genskaber det, du allerede ved. Personligt var det tilfældet for mig på de fleste af kursets skrivedele. Men jeg er allerede gyserforfatter. Og jeg har taget et væld af skrivekurser og har læst hver eneste skrivebog derude (eller det føles sådan). Det, jeg lærte, var, hvordan man nåede unge publikummer og blev mindet om at have det sjovt under skriveprocessen.
 • Du er virkelig ikke til at skrive for unge læsere. Bob har lavet en utrolig succesfuld karriere som forfatter til MC- og YA-publikum. Dette er mindre et gyserskrivningskursus og mere et kursus om, hvordan man får kontakt til unge læsere. Hvis du ikke er interesseret i at skrive til YA- eller mellemklasselæsere, er dette ikke noget for dig. Men hvis du er cool med det, så læs videre for min endelige konklusion.

Tilmeld dig her eller læs videre for min endelige anmeldelse.

Min anmeldelse: Er RL Stines MasterClass noget for dig?

Skal du tage RL Stines MasterClass? Gør det! Hvis du er i stand til det, vil jeg klart anbefale, at du afsætter tid til dette kursus. Efter min mening er videoerne alene pengene værd.

Klar til at tage RL Stines MasterClass og forvandle din skrivning?

Klik for at tilmelde dig

Jeg er ikke super interesseret i at skrive for MG-publikummet. Når det er sagt, så gælder de tips, Bob giver for at lære at komme i kontakt med dit publikum, til hver genre og aldersgruppe.

De skriveorienterede råd var bekendt for mig, men er måske ikke for dig. Han dækker meget af standardområdet, men på en anden måde, som at minde dig om at have det sjovt. (Sjovt! Jeg havde helt glemt, det var derfor, jeg begyndte at skrive til at begynde med.)

Du er måske ikke glad for den skriveproces, han anbefaler. Han ved det og indrømmer fuldt ud, at der er forskellige processer for alle. Alligevel lægger han en ret god en, og med nogle tweaks (eller uden) kan det være en proces, der fungerer for dig.

Dette kursus er for de forfattere, der måske gerne vil blive nostalgiske (hvis du er vokset op på Stine), og for dem, der virkelig gerne vil se processen med at skrive en bog trin for trin. Og hør nogle ret sjove personlige historier undervejs.

MasterClass tilbyder to muligheder for at få adgang til deres kurser.

Du kan betale måned-til-måned for $15, inklusive en 30-dages pengene-tilbage-garanti. $15 giver dig adgang til deres utrolige bibliotek af kurser og eksperter i en måned.

Hvis du vil have ubegrænset adgang til alle MasterClasses i et år, kan du få et adgangskort for 180 $. Der er flere andre MasterClass af ekspertforfattere, inklusive et af Neil Gaiman, så hvis du gerne vil lære af så mange fantastiske forfattere, som du kan, er adgangskortet en god mulighed. Du kan læse vores anmeldelse af Neil Gaimans MasterClass her.

Endelig dom: Jeg nød RL Stines MasterClass i fulde drag, og jeg var med rette ked af det, da jeg så den sidste video. Selvom du ikke skriver horror eller ikke har nogen interesse i at skrive for unge læsere, tror jeg stadig, du kan lære noget af denne mester. Jeg er taknemmelig for, at han mindede mig om grundene til, at jeg startede hele denne skriveting til at begynde med: at have det sjovt og at underholde folk.

Klar til at lære af RL Stine? Tilmeld dig her.

Har du taget RL Stines MasterClass? Hvad synes du om det? Fortæl os det i kommentarerne.

ØVE SIG

RL Stine starter normalt med en titel. I dag er din praksis at tænke på en titel. Gør det hurtigt og overtænk det ikke.

Så tag femten minutter at skrive en historie baseret på den titel.

Når du er færdig, kan du dele det i øvelsesboksen nedenfor, og derefter give feedback til tre andre forfattere. Og glem ikke at tjekke RL Stines Masterclass også.

Indtast din praksis her:


lignende indlæg

Leave a Reply