Din frygt for at se dum ud kan holde dig tilbage

0
Din frygt for at se dum ud kan holde dig tilbage

Jeg er forfærdelig til smalltalk. Ved du hvorfor jeg tror det? Fordi jeg ville ikke have en samtale med mig.

Så jeg er kommet til at acceptere, hvordan folks øjne blæser over, når de søger den mest høflige form for exit. Og jeg ved, hvorfor de også bliver nervøse. Fordi jeg er en fyr med skiftende øjne.

Af en eller anden grund kan jeg aldrig få mine ansigtsudtryk til at reagere derefter. På grund af det har jeg en tendens til at tænke over, og resultatet er normalt bare mig, der rykker på læberne, når jeg burde smile.

Hvorfor fortæller jeg dig alt dette? For de sidste par måneder har lært mig meget om socialt samvær. Hvilket er en big deal, fordi jeg plejer at være en eremit.

Lektioner i socialt samvær

Som en, der hader tanken om smalltalk, har jeg siden lært at omfavne færdigheden. For det er ikke bare en vanvittig handling. Det er faktisk en forudsætning for at lære nogen bedre at kende.

Man kan jo ikke spørge en man lige har mødt om meningen med livet, vel?

Men måske er den mere interessante lektie, jeg har lært, at min kejtethed er en funktion og ikke en fejl. Nogle mennesker kan gå ind i et rum og påkalde sig opmærksomhed. Mig? Jeg er mere den fyr, du glemmer lige efter.

Men det er godt, ser du. For jeg kan skrue op for mine samtaler med dig, og du husker det nok ikke næste gang vi mødes.

Alligevel er det ikke den største takeaway, jeg fik fra mine sociale udflugter. Min største lektie er – og hvis jeg skulle fortætte det for dig med så få ord som muligt – dette: Vær ikke bange for at se dum ud.

Måden du kan se dum på

Vil du se dum ud? Det er nemt. Faktisk bærer de fleste ting i livet den risiko. Du kunne give udtryk for noget på et møde, blot for at finde ud af, at emnet netop blev behandlet for fem minutter siden.

Du kunne sende et forslag til en klient, kun for at finde ud af, at du fuldstændig gik glip af den brief, de gav.

Du kan endda forveksle citrongræs med forårsløg i supermarkedet, og så fejle din opskrift derhjemme (det skete fuldstændig ikke for mig).

Men ved du, hvad der sker, når du ser dum ud? Ikke noget. I hvert fald i forhold til at dø af forlegenhed. Du vil opleve, at der mildest talt mangler fremskridt i den afdeling.

Du vil dog få bolden til at rulle. Og du vil finde dine ‘dumme’ handlinger medvirkende til at få dig til det næste trin.

Så hvis vi går tilbage til small talk-eksemplet, kan du sikkert føle dig dum, når du taler om vejret, men du starter i det mindste en samtale.

Og hvis der er én ting, jeg har lært af at være i rum fyldt med fremmede, så er det, at folk er mere modtagelige over for kendte ansigter, selvom det ansigt kun har spurgt dem om vejret én gang før.

Ligeledes kan det virke som socialt selvmord at bringe en omstridt pointe op i et møde, men anekdotisk set har jeg oplevet, at dem, der siger fra – uanset hvilket emne – ofte bliver set i et bedre lys end de stille.

Uanset hvad du lægger ud i verden, behøver det ikke at være et slutprodukt

Jeg tror, ​​at det største område, vi bliver hængende i, er at tænke, at alt, hvad vi gør eller siger, skal være det mest oplysende stykke visdom, som mennesket kender. Hver e-mail skal stryges ud fra alle vinkler. Alle samtaler skal være meningsfulde.

Men ved du hvad jeg synes? De bedste produkter bliver støbt til virkelighed i stedet for at være perfekte fra starten.

Tænk på alle dine subjektive stræben som et første udkast, der kan formes, mens du går, i stedet for gør-eller-død-situationer, der afhænger af én mulighed.

Sådan kommer du over frygten for at se dum ud

Så måske leder du efter mere konkrete metoder, som du kan anvende i dit liv. Bare rolig, for jeg har din ryg.

Gennem min egen angst omkring sociale begivenheder har jeg udviklet et par teknikker til at hjælpe med at lindre stresset ved at sætte mig selv derude, og her er dem, jeg bruger mest til at få mig igennem frygten for at se dum ud.

Først, jeg fokusere på den anden person. Så jeg lægger mærke til deres tøj. Deres tilbehør. Hvordan de taler højere eller hurtigere, når de taler om deres emner af interesse. Hvordan de må have det på samme måde indeni.

Jo mere jeg omdirigerer min opmærksomhed til den anden person, jo mindre fokuserer jeg på mine egne følelser og mangler. Og jo mindre jeg tænker på mig selv, jo lettere er det at tale uden de irriterende mikropauser takket være min anden gæt.

Dette går hånd i hånd med den anden teknik, som er at tænk på samtale som en måde at give tilbage til verden.

Hvis du er en introvert som mig, ved du allerede, hvor meget indsats det kræver at tale. Derfor hjælper du faktisk andre, når du bærer byrden og taler.

Så ja, selvom du lyder dum, vil du i det mindste tage byrden af ​​en anden, og de vil være dig taknemmelig for at gøre det. Og når du først ser tingene på den måde, bliver det pludselig en lille pris at betale for at se dum ud.

Til sidst, hvis du har brug for noget mere håndgribeligt som tryghed, så har jeg fundet det undersøger personerne eller begivenheden giver dig mulighed for at forberede dig på forhånd.

Så hvis jeg har adgang til gæstelisten, sørger jeg for at stalke deltagerne, så jeg ved, hvad jeg skal spørge dem om baseret på deres profiler på sociale medier.

Eller lad os sige, at jeg overværer lanceringen af ​​en nyeste bilmodel. Så sørger jeg for at studere bilindustrien lidt, så jeg har samtalefoder klar, hver gang jeg taler med nøglepersoner til arrangementet.

Lad ikke denne frygt holde dig tilbage

At skrive denne artikel har fremhævet, hvor meget af mit liv var styret af min frygt for at se dum ud.

Jeg hader at trykke på knappen Udgiv, fordi jeg frygter, at det ville være et dumt indlæg. Jeg kan ikke lide at ringe, fordi jeg ikke vil se dum ud. Jeg er bange for at bede om ting af samme grund.

Hvem vidste, at det faktisk ville lære mig, hvordan man lever livet bedre, at være en sprudlende idiot i samtaler?

Og det er med den hensigt, at jeg afslutter dette indlæg lige her. Jeg skal være ærlig og indrømme, at jeg føler mig dum ved at skrive dette indlæg.

Men du vil sikkert glemme dette, når næste uge ruller rundt.


Bliv en del af mit nyhedsbrev for mere indhold som dette (som du ikke får andre steder på siden). Indeholder også en gratis guide til, hvordan du får din blog til at vokse gennem kunsten at kommentere.

lignende indlæg

Leave a Reply