Den bedste rutine for dig er den, du rent faktisk ville gøre

0
Den bedste rutine for dig er den, du rent faktisk ville gøre

Jeannes indlæg inspirerede mig til at skrive dette. Især lidt om, hvordan hun pressede noget køretid ind i sin dag. Jeg har fulgt hende i et stykke tid nu, og det er interessant at se, hvordan hun er vokset til at løbe det sidste år eller deromkring.

Hvis du har fulgt min blog, har du måske også bemærket, at jeg træner hver dag, takket være, at jeg gentog det faktum som en knust rekord. Grunden? For jeg har fundet en groove, der virker for mig.

Hvordan jeg griber det an er således: Jeg yder 70 % indsats (eller mindre). Hvis, når jeg tænker på mine problemer, og jeg stadig føler frygten, tilføjer jeg endnu et sæt. Jeg bliver ved med at gøre dette, indtil problemet ser ud til at aftage. Det er det.

Jeg er ligeglad med, om vægtløftning bygger flere muskler end løb. Jeg er ligeglad med, om højintensiv træning gavner mit hjerte mere end en mild løbetur. Jeg gør det bare for følelsen.

Og vigtigst af alt, det er det, jeg faktisk ville gøre.

Alle lærer og ikke gør

Lad os sige, at jeg finder en objektiv måde at øge dit skriveoutput med 500 %. Lad os sige, at det involverer at ofre geder. Lad os sige, at du bliver kvalm, når det kommer til gedeblod. Det ville være sikkert at sige, at du ikke vil femdoble dit skriveoutput lige nu.

Men lad os også sige, at der er en anden måde at øge dit skriveudbytte med 10 %, og det involverer at spise spinat. Hvad ville du gøre? Spise spinaten? Eller klage over, at det ikke gør noget i forhold til offerritualer?

Det er her, jeg gør opmærksom på det den vigtigste rutine er den, du rent faktisk vil gøre. For som man siger: “At vide og ikke at gøre er ikke at vide.”

Så hvad hvis løb får dit hjerte til at arbejde mere end at gå? Ville du holde op med din daglige gåtur, selvom du nyder det mere?

Og hvad så hvis din malaysiske yndlingsblogger siger, at Vim er den bedste tekstbehandler nogensinde? Betyder det, at du ikke kan være produktiv med Microsoft Word?

Det er mig hader på optimizere

Du har sikkert venner som denne: De bemærker, at du spiser flere grøntsager, og fortsæt derefter med at kommentere på mængden af ​​pesticider, du putter i din krop. Alt imens de vælter en Big Mac og Cola ned.

Så er der fitness-brødrene, der kun abonnerer på én måde at træne på. “Løb virker ikke nok på dine sagittale planer, bro,” ville de sige. “Og det stinker til at forbrænde fedt.”

Igen siger de sandsynligvis dette fra deres komfortable sofa, efter at de ikke har holdt fast i en ordentlig træningsrutine i mere end en måned, og de leger allerede teori om de eneste rutiner, der er værd at udføre.

Ved du hvad jeg siger? Hvis nogen elsker at løbe og ser sig selv gøre det, indtil de er 90, så er der ingen grund til at bede dem om at løfte nogle vægte.

Det samme med dig. Hvis du finder dig selv at holde fast i en bestemt aktivitet på trods af, at dit sind fortæller dig, at du ‘bør’ deltage i den anden populære aktivitet, så skal du være opmærksom.

Fordi den bedste rutine er den, du rent faktisk ville gøre.

Men der er også faren for dårlige vaner

Jeg havde været sløv og ambitionsløs i det meste af mit unge voksne liv. Og det var heller ikke overraskende, da jeg havde valgt frisør, fordi det var ‘fedt’, og så prøvede at være revisor, fordi jeg troede, at det var der, pengene var.

Hver dag vågnede jeg uden grund og spekulerede på, hvordan jeg kunne klare mig med mindst mulig indsats.

Det var indtil jeg fandt skrivning. Og det var første gang, jeg nogensinde havde følt, hvordan det var at have et job, der ikke rigtig føltes som et. Men jeg afviger.

Hvad der dog er mere vigtigt at bemærke, er, at vores daglige vaner også kan vende os ned ad en anden vej i livet.

Som at trykke på den snooze-knap, for eksempel. Eller spise den pose chips efter aftensmaden. Eller at se det sidste afsnit, når vi virkelig burde gå i seng.

Så nogle gange er de værste rutiner for os også dem, vi rent faktisk gør.

Mine personlige faldgruber

Selvfølgelig er jeg ikke fejlfri, og jeg har en tendens til at falde ind i den overtænkende lejr nogle gange. Jeg undersøger ofte en ny rutine og afvejer fordele og ulemper for kun at falde ud af vanen en uge senere. Her er de områder, hvor jeg kommer til kort.

Jeg er en hackerjager. Giv mig en ny skrivemetode, så er jeg over det hele. Longhand, stemmediktation, Notion… Jeg har prøvet dem alle. Sagen er den, at jeg nogle gange bruger så meget mere tid på at optimere rutinerne i mit hoved, end faktisk at anvende dem i mit liv.

Jeg er en idol-tilhænger. George RR Martin bruger Wordstar? Jeg bliver nødt til at lære et lige så arkaisk tekstbehandlingsprogram. Neil Gaiman bruger en fyldepen? Jeg er nødt til at kaste mig over den nøjagtige model, han bruger. Brandon Sanderson stoler på konturer? Jeg vil ignorere mine egne skriveprocesser for at gøre det samme. Så fejler jeg spektakulært og føler mig som en idiot.

Jeg kan godt lide nyhed. Jeg samler på hobbyer. Det siger vel alt om mine hack-jagt-måder. Faktisk cykler jeg gennem forskellige skrivemetoder gennem månederne, bare for at få tingene til at føles som nye. Jeg skitserede dette indlæg med et mindmap, for eksempel. Ulempen er, at jeg ikke fokuserer på en praksis, jeg faktisk ville gøre konsekvent.

Personlig vækst: Hvad betyder det for dig?

Så lad os tale cheddar. Den ægte vare. Emnets kød. Hvilke vaner ville du kan lide at dyrke? Og hvad ville du egentlig gøre? Vær realistisk. Ingen best-case scenarier her.

For mig ville jeg være glad, hvis hver dag bestod af: at fremme mit håndværk (at skrive for nu, men hvem ved, det kan ændre sig i fremtiden), holde huset rent, træne, spise godt, tage sig af min elskede og lære noget nyt.

Selvfølgelig, hvis jeg havde det på min måde, ville jeg dedikere hele min dag til dette dagjob ikke inkluderet. Men livet har en måde at tage det meste af din tid på (faktisk tager det alle af din tid), så jeg er nødt til at udvande hver aktivitet for at passe dem ind i min dag.

Det betyder at skrive 250 ord om dagen i stedet for 1.000. Træner mindre intenst, så jeg kan vedligeholde det hele året. Gør kun én opgave. Forbereder mine måltider til ugen.

Jeg gør ikke meget fremskridt på begge områder, men det er noget, jeg ville gør. Hvad med dig? Hvad ville du egentlig gøre i din dagligdag, der er relateret til personlig vækst?

Og vigtigst af alt, vil du nå at gøre det i dag?


Ingen grund til at tænke på at tilmelde dig nyhedsbreve, hvis du faktisk ikke gør det. Vil du have mere eksklusivt indhold som dette? Så meld dig ind i fællesskabet!

lignende indlæg

Leave a Reply