De ting, jeg har fjernet for et bedre liv

0
De ting, jeg har fjernet for et bedre liv

Perfektion opnås, ikke når der ikke er mere at tilføje, men når der ikke er noget tilbage at tage af.

Antoine de Saint-Exupéry

Det er nemt at ville mere i livet. Faktisk er vi programmeret sådan. Giv os en smag af sukker, og derefter vil vi have donuts. Tjen vores første million, og vi leder efter en milliard.

Det hedoniske løbebånd er ægte, og konstant løb er ikke vejen til lykke. Hvis noget, vil det sandsynligvis fremhæve, hvor dygtig du er til at græde i din Lamborghini.

Jeg skal selvfølgelig ikke kommentere, da jeg ikke har en Lamborghini, men jeg gjorde vinde i lotteriet, når det drejer sig om forfatterskab – en traditionelt udgivet roman sammen med den efterfølgende pressedækning.

Men jeg fandt den resulterende glæde i bedste fald flygtig. For snart var det tid til at vende tilbage til mit normale liv. Og mit liv er kedelig. Det var da jeg lærte, at mit syn ikke ville ændre sig, selvom jeg tjente en million dollars.

Så det var på sin plads at kigge indad, og jeg regnede med, at hvis jeg kan lære at være tilfreds med det, jeg har nu, vil jeg være glad for, hvad der end måtte komme min vej.

Jeg tog min fintandet kam frem. Kørte det gennem det krusede hår, der var mit liv. Hvad skete der ved rødderne? Hvorfor var der lus på mit figurative hoved? Og hvor var meningen med alt dette?

Det var da jeg besluttede at blive skaldet (igen, billedligt talt). Resultatet er fjernelse af ting, som jeg helt kunne leve uden.

1. En tætpakket tidsplan

Det er godt at have en dagbog. Fordi du kommer til at stille dig selv de samme spørgsmål hver dag for at se efter mønstre. Eller du kan studere din dag. Nogle gange udgør de mest vanvittige ting en del af dine vågne øjeblikke, uden at du er klar over det.

For eksempel fandt jeg mig selv i at pille for meget med mine fyldepenne og prøve at finde den perfekte pen-blæk-papir-kombination, for så at vaske pennen allerede næste dag og gentage den samme proces igen.

Selvfølgelig er det en hobby, men jeg bliver ikke bedre til andet end at ombestemme mig. Og min dagbog hjalp mig med at indse det. Så jeg satte en pause til fyldepenne og henviste mig til at bruge kuglepenne i stedet for. De billigste. Der nåede jeg at spare en time om dagen, og det er bare de oplagte.

Nogle gange skynder vi os fra punkt til punkt i vores dag, deltager i høj te og middagsaftaler, og bruger derefter en time på at svare på e-mails, der er ligegyldige, før vi krydrer vores støbejernspande, der er begyndt at ruste.

Det er nemt at lave meget. Men betyder det noget i den store skala?

2. Kom med undskyldninger (og tro på dem)

Jeg bruger altid dette spørgsmål til at se, om jeg kommer med undskyldninger (ikke løber, fordi jeg føler mig øm og træt), eller om jeg virkelig kan ikke gøre noget (ikke løbe, fordi jeg har et brækket ben). Og det spørgsmål er: “Ville jeg gøre dette for en milliard dollars?”

Hvis svaret er ja, så ved jeg, at jeg er i The Land Of Excuses. Ellers har jeg nok en legitim grund og søger ikke den nemme vej ud.

Dette kan virke useriøst, men når det sammensættes over dage, måneder og år, kan alle mine ubetydelige beslutninger blive til en helt anden livsbane. Det betyder, at min beslutning om at spise donuts i dag kan vælte ind i, at jeg pruster cola fra nogens røv om et år.

Jeg knægt, men jeg har altid troet på ordsproget, at vi alle kun er en dårlig beslutning væk fra hjemløshed.

Så ja, selvom jeg måske ikke har lyst til at arbejde på min roman – fordi det er meningsløst, det er ærgerligt, og jeg er dum for at vælge denne vej – så gør jeg det stadig, fordi det er et løfte, jeg har givet mig selv.

Og at give efter for mine undskyldninger i dag kan betyde at have et helt andet liv (som jeg ikke ønsker) i fremtiden.

3. Søger kun perfektion

Jeg starter hvert skriveprojekt i håb om, at det bliver mit næste magnum opus. Jeg har endda vrangforestillinger om, at dette blogindlæg vil være et, der driver mig til Ryan Holiday-status.

Ved du hvad det gør? Det fylder mig med frygt, hver gang jeg sætter mig ved tastaturet. For hvordan griber du et projekt an, når dit eneste mål er at producere perfektion?

Takket være mit øgede output gennem årene er jeg dog begyndt at indse, at kreativt arbejde ikke handler om at producere ‘godt’ arbejde. Det handler om at få din første million ord ud, eller dine første tusinde billeder, eller hvilken mængde du skal bruge for at kaste dit sug ud i verden. Først da kan du begynde arbejder på dit håndværk.

Så det er sådan jeg ser på min kreative proces nu. Jeg stiller ikke høje forventninger og visner under presset.

I stedet ser jeg på hvert projekt som min måde at få mine første million ord frem (selvom jeg tror, ​​jeg måske allerede har overgået det).

4. Ønsker øjeblikkelige resultater

Det er så nemt at ønske øjeblikkelige resultater i denne æra med øjeblikkelig tilfredsstillelse. Vi regner med at tabe os 10 kilo ved udgangen af ​​måneden, bare fordi vi er begyndt at spise salater. Og vi er så hårde ved os selv, når vi ikke kan præstere i en sport, som vi lige har optaget i år.

Jeg er sådan en. Måske er det derfor, jeg har så mange hobbyer. Fordi jeg bliver træt af at svitse et stykke bøf til skolæder, selvom jeg kun havde prøvet det fem gange hele mit liv. Så hopper jeg på den næste skinnende ting, der lover mig en sjovere tid. Som at bage. Eller fyldepenne.

Det er først efter, at jeg havde taget mine stræben seriøst, at jeg lærte, hvor mange kræfter der ligger i at forbedre dit håndværk. Jeg har trænet i brasiliansk jiu-jitsu i syv år og er stadig bare et blåt bælte. Jeg har skrevet for at leve af i ti år og har endnu ikke fået et job som redaktør.

Måske er det en god lektion om, hvordan man prioriterer livslang vækst frem for resultater.

5. Søger distraktioner

Jeg har en masse drømme, jeg ønsker at opnå i livet, men jeg har denne evne til at gøre alt andet end de faktiske opgaver, der bringer mig derhen.

Jeg prøvede at optage, hvordan jeg tilbringer mine dage, og du ville ikke tro, hvor mange timer jeg bruger hver dag på bare tankeløst at scrolle gennem sociale medier. Faktisk er hele internettet en tidsdræn for mig, for der er bare noget Jeg kan gøre det, når jeg er på en enhed.

Jeg kan tjekke mine e-mails, gennemse mine venners opdateringer, gå ned i YouTube-kaninhullet, slå mit næste køb af fyldepen op, scrolle gennem Reddit, spille skak, listen slutter bare aldrig.

Det er ikke fordi, jeg ønsker at leve et asketisk liv. Jeg vil bare gennemleve en dag, hvor jeg har taget et skridt tættere på at realisere mit livs drømme. Og at bruge alle de meningsløse timer på at stryge og klikke på videoer om træningsfejl, betyder kun at have mindre tid til at gøre de vigtige ting.

Derfor har jeg lært, at distraktioner ikke er en flugt fra kedsomhed. Det forhindrer mig i at nødvendighed altså kedsomhed.

Gør mindre, men bedre

Ved du, hvad der er godt ved at fjerne sig fra dit liv? Det er, at alle har noget, de kan fjerne, men ikke alle kan uden videre tilføje til deres liv.

Jeg mener, at vi altid bør forbedre vores liv på en holistisk måde, tilføje så meget, som vi fjerner, og angribe problemer fra flere vinkler.

Men nogle gange er mindre mere. Og det er alt, hvad der skal til.


Her er én ting, du ikke behøver at fjerne fra dit liv – eksklusivt indhold i din indbakke! Du får også en gratis guide til, hvordan du får dit WordPress-publikum til at vokse helt gratis! Fik jeg nævnt, at det er gratis?

lignende indlæg

Leave a Reply