Blogging-reglerne, som jeg er holdt op med at bekymre mig om (og dem, jeg stadig bruger)

0
Blogging-reglerne, som jeg er holdt op med at bekymre mig om (og dem, jeg stadig bruger)

Jeg kan godt lide at skrive om at skrive, og blogging er bare en forlængelse af det. Men så genlæser jeg indlæg som dette, og jeg ryster over, hvordan jeg tror, ​​at jeg er en autoritet af enhver kapacitet til at skrive det.

Det ændrer dog ikke på, at jeg stadig kommer til at skrive dette indlæg om blogging.

Gennem min tid brugt på WordPress, har jeg lært, at nogle ting er mere effektive end andre, når det kommer til vækst. Derfor præsenterer jeg dig for mine data, og det er op til dig, hvad du vil gøre med dem.

Lad os starte med billeder.

1. Billeder er ikke mirakuløse

I artiklen ovenfor fremhævede jeg vigtigheden af ​​at inkludere mindst fire billeder med dine indlæg. Nå, WordPress har ændret den måde, tingene ser ud på Reader, så det punkt er nu uklart.

Jeg vælger nu mellem et, fire eller flere billeder for at få det bedste forhåndsvisningsforhold. Brug af to eller tre billeder resulterer i en mærkelig beskæring, som kan ødelægge din forhåndsvisning, især hvis du overlejrer tekst i dine billeder.

Men ved du, hvad jeg ellers har lært? At billeder betyder ikke så meget, som jeg troede, de ville.

Jeg har eksperimenteret med alverdens billedtællinger det seneste år (selv billedløse indlæg), og når det kommer til læserengagement, har jeg ikke indset nogen væsentlig forskel.

Selvfølgelig forsøger jeg stadig at have læserens komfort i tankerne, og jeg forsøger at sikre æstetisk behagelighed, men de typiske billedretningslinjer gør eller bryder faktisk ikke en bloggers succes.

Vil du have flere beviser? Tjek Mark Manson, Ryan Holiday eller Seth Godins blogs. De ser ud til at klare sig fint uden billeder.

2. SEO du tror du kan blogge

De fleste bloggere taler om SEO, som om det er en magisk teknik, der garanterer en placering på Google. Så gennemgår de vagt listen over krav i Yoast plug-in’et og kalder det en ‘SEO tips’ artikel.

Men at komme til Googles forside er ikke så ligetil som at markere boksene hver gang du skriver et indlæg. Der er også kvaliteten af ​​dit indhold og de backlinks, der kræves som socialt bevis (ikke for mennesker, men for den almægtige algoritme).

Jeg har optimeret indhold til etablerede hjemmesider, og jeg har gjort det samme for min blog, og jeg kan sige, at de indlæg, der kommer til forsiden, er dem med nyttig information – ikke dem, jeg ‘optimerede’ til tee.

Også, det er meget nemmere at rangere, når du har en autoritativ hjemmeside i forhold til en blog med små timer (som min).

Så bekymre dig om indholdets kvalitet først, før du optimerer. Og tjek hvor meget organisk trafik en blog får, før du tager dem op på deres råd. Du kan bruge værktøjer som f.eks Ubersuggest.com for det.

3. Ordens magt tvinger dig!

Du kan se, hvem der stadig er i magtord-æraen gennem de skohornede adjektiver, der ikke hører hjemme i deres titler. Nogle eksempler omfatter 10 spændende måder at koge vand på eller Forbløffende grunde til at folde dit tøj. ‘Kickstart’ syntes også at være et populært valg i løbet af det nye år.

Ulempen ved magtord er det jo flere mennesker bruger dem, jo ​​mindre magt har de. Og det, der er tilbage, vil være en kirkegård af osteagtige titler, ligesom clickbait engang var.

I disse dage, hver gang jeg får øje på en ‘stærk’ titel, får jeg en oprigtig stemning lige fra starten. Lad være med at rulle gennem mine arkiver. For jeg var også engang en magt-ord troende.

4. Branding er for de store kanoner

Du behøver ikke det perfekte blognavn fra starten. Du behøver ikke at niche ned. Du behøver ikke have ti indlæg klar, før du begynder at skrive. Du behøver ikke hvad som helst.

De bedste bloggere, jeg ser her på WordPress, udarbejdede ikke en syv-siders forretningsplan, før de registrerede en konto. De er lige begyndt at skrive, og de fortsatte med at skrive, mens de fik en følger eller to hver gang. Det er alt, hvad der skal til.

Medmindre du selvfølgelig er en berømt personlighed. I så fald ville du trives på enhver platform uanset.

Når det kommer til branding, er du velkommen til at ændre tingene, mens du går. Bloggerpolitiet vil ikke sprænge din dør af hængslerne, bare fordi du beslutter dig for at skrive uden for din niche.

At få en forretningsplan (eller ej) vil heller ikke påvirke din vækst. Det vil de ekstra plug-ins heller ikke.

5. Glem alt om at tjene penge (i det mindste direkte)

Ved du hvad jeg har lagt mærke til? Det er, at de blogs, der lærer dig, hvordan du tjener penge på at blogge, er præcis dem, der ser ud til, at de ikke tjener en skilling.

Jeg er altid på udkig efter bloggere, der tjener en levedygtig løn, så jeg kan lære af dem, men jeg har endnu ikke fundet en udover de etablerede personligheder, der får det meste af deres indkomst fra mere lukrative platforme som YouTube eller Instagram.

Når det kun kommer til ord (så indlæg som dette, der ikke var bestilt), har jeg kun kunne tjene et par hundrede dollars gennem Medium og ved at sælge historier til antologier.

Imidlertid, jeg har fået nye muligheder takket være eksistensen af ​​dette websted, da det også fungerer som min portefølje. Et par eksempler kunne være, når en hotelkæde henvendte sig til mig for at skrive deres markedsføringskopi, og da et spilfirma bad mig om at bygge en sci-fi-verden til deres kommende titel.

Men i det hele taget, hvis du gav mig til opgave at tjene til livets ophold alene på min blog, ville jeg fortælle dig, at det ville være bedre for mig at arbejde på McDonald’s.

Principperne efterlever jeg stadig

Nogle ting ændrer sig dog aldrig, og jeg tror stadig på visse metoder, der har været medvirkende til min vækst her på WordPress. Det er de bestræbelser, der er medfødt til denne platform, som jeg finder min tid værd.

jeg. Vær social

Forestil dig dette: Du er i Rom. Hvad laver du? Jeg tror du kender svaret på det.

WordPress er drevet af interaktioner. Så du bliver nødt til at gøre som WordPressians og gå og chatte med en blogger eller to. Det gør alle de store bloggere i hvert fald.

Hvad, troede du, at blogging kun indebar at skrive?

Selvfølgelig, dette gælder ikke, hvis du bare blogger for kreativ udfoldelse. Du kan gøre hvad du vil i så fald.

ii. Pas på dit udseende

Nu ved jeg, hvad du tænker: Jeg har lige fortalt dig, at billeder ikke betyder noget. Så hvorfor beder jeg dig om at bekymre dig om æstetik?

For at have en præsentabel side viser, at du ved, hvad du laver. For det ville ikke duge at have en blog, der ligner min gamle Geocities hjemmeside. Fordi dine designvalg kan få en læser til at føle sig velkommen – eller frygtelig utilpas.

Det handler ikke så meget om at tilføje billeder, end det handler om at indsnævre din kolonnebredde. Eller tilføje tonsvis af mellemrum. Eller fjerne rod.

Det gør Apple rigtig godt, både på deres produktsider og deres blog (eller Newsroom, som de kalder det). Gå videre til deres hjemmeside for mere inspiration.

iii. Vis lidt frem

Jeg har tænkt mig at dele et råd, som jeg fik i mine dage som frisør.

“Folk tiltrækker folk.”

Det sagde min gamle chef, da han bad om, at kunderne skulle sidde ved vinduet i stedet for bagerst. Dette var for at give en illusion af en travl salon, selvom der kun var to kunder i vores 16-personers plads.

Det var min chefs version af ‘de rige bliver rigere og de fattige bliver fattigere’.

Det er det samme med blogging. Socialt bevis er valuta. Så fremhæv de virksomheder, du har arbejdet med. Tilføj udtalelser. Interager med dine kommentatorer.

Jo mere travl din blog ser ud, jo mere travl bliver den. Folk tiltrækker folk. I hvert fald mere end en stille blog vil.

iv. Afslør dig selv

Jeg ved, at det er fristende at niche ned og oprette en anonym konto som Cool Crypto eller Mad Mummy, men det er så nemt at fare vild i det ansigtsløse hav, der er internettet, hvis du ikke tilføjer en smule personlighed til din blog.

Du behøver heller ikke at tage dette råd bogstaveligt ved at vise dit ansigt. Der er tonsvis af anonyme bloggere, der injicerer en god dosis af dem-ness på deres hjemmesider, og det er ikke svært at føle, at der er et faktisk (pålideligt) menneske bag deres ord.

Eksempler på dette ville være: JYP, Hettyog Renard Moreaublandt mange andre.

v. Bring altid værdi

Forsøg ikke at spille systemet ved at spille tagging-spillet, fokusere på SEO eller serie-lignende indlæg på Reader.

Målet er altid at appellere til slutbrugeren. Hvis du ikke ved, hvor du skal starte, så tænk over hvordan du ville føl, hvis du læser dit eget indlæg. Ville du kede dig? Vred over at have spildt din tid? begejstret? Underholdt?

Ved, hvad der pirrer din lyst, og stræb efter at få det til at ske for andre. Når du har den del nede, har du ikke meget andet at bekymre dig om.

Hvis du nogensinde føler dig fortabt, så spørg dig selv: “Hvordan kan jeg forbedre livet for enhver, der læser dette?”

Min egen bar er sat ret lavt. Det er for at få dig til at pruste næsen ud mindst én gang. Eller at spytte din kaffe, hvis du er midt i nippen.

Dette er det… for nu

Jeg ved ikke, hvad der vil ske om et år. AI kunne fuldstændig overtage blogosfæren, eller vi kunne alle ende med at skrive for vores robotoverherrer i stedet for. Hvem ved?

Men indtil videre føler jeg, at jeg har plantet et flag på en god bakke, når det kommer til blogging. Lad os se tilbage om et par år for at se, om det ændrer sig.

I mellemtiden kunne du måske dele dine dos and don’ts, du har lært af din egen blogoplevelse?


Der er én regel, du ikke vil bryde. Og det er for at tilmelde dig nyhedsbrevet, hvis du kunne lide indlægget. Du får også en gratis guide til, hvordan du får dit WordPress-publikum til at vokse, så gå ikke glip af det!

lignende indlæg

Leave a Reply